Picnic Blouse en een circelrok

Een hele tijd geleden kocht ik prachtige stof bij Petitcouture, een double gauze.  Nog nooit had ik hiermee gewerkt maar het voelde alvast super zacht aan!  Ik had een jurk in gedachten maar bestelde net te weinig stof dus werd het een blouse… niet dat ik dat al veel naaide maar ik vind het altijd fijn om eens iets nieuws te proberen.

Ik zocht een geschikt patroon…en kwam opnieuw bij Oliver and S terecht, bij de Picnic Blouse. (Hier en hier zie je men eerdere ervaringen met Oliver and S patronen.)

Een mens zou denken dat je daar dan iets van opsteekt als je voor de 3de maal een patroon maakt van eenzelfde designer… maar niet dus :-p.  De maten vallen groot uit en ik had 4y moeten maken voor men 5-jarige Lola ipv 5y.

Nu helpt het ook niet dat het patroon te koopt is in 2 delen, je kiest of voor maat 6m-4y of 5y-12y en ik koos het laatste. Ondanks het groot uitvallen alleen maar positieve commentaren hier, het is een fijn patroon om te maken met een mooi eindresultaat.

 

Assorti maakte ik een grijze circelrok in een wollige tricotstof van bij julija’s, zaaaalige stof! Zonder omzomen onderaan… ik deed het nog niet eerder maar het resultaat is echt prima zo.

De schattige kniekousjes zijn van Mini Dressing en kocht ik bij de nieuwe webshop Urbanminishop. De schoentjes zijn van Eli en kon ik overkopen van een vriendin.

 

 

 

 

Achteraf gezien is deze blouse meer geschikt om te dragen op een legging… de dochter snapte er niet veel van, ‘een blouse vooraan in de rok en achteraan eruit’ :-D.  (Legging diapersandmilk)

 

Broer kreeg ook een nieuwe outfit, daarover lees je meer in een volgende blogpost.
Bedankt voor je bezoekje !

BewarenBewaren

BewarenBewaren

14 comments on “Picnic Blouse en een circelrok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.