Where i sew *

Binnenkijken bij een ander, ik vind dat super leuk :-)!
Na de oproep van Griet om ook je naaiplek te laten zien zag ik er nog enkele voorbijkomen bij oa het Fb groepje ‘naaien voor vriendinnen’.

Aangezien ik zo schaamteloos binnenkijk bij anderen stel ik ook mijn plekje tentoon.
Dit is echt mijn ‘Happy Place’!  Ik heb een eigen naaikamer en zou niet meer zonder kunnen.

Het naaien gebeurd hier enkel ‘s avonds wanneer de kindjes slapen en ik vind het dan ook wel gezellig dat ik dan dicht bij hen zit.  Overdag speel ik liever mee met de kindjes of zorg ik voor mijn licht verwaarloosd huishouden :-).

En… ook een mega groot voordeel, alles blijft gewoon liggen als ik niet klaar ben.  Bij mij gebeurd het zelden dat ik in 1 keer een kledingstuk afwerk van begin tot einde.  Na een uur of 2 naaien krijg ik steeds last van men rug… misschien ligt dat wel aan de stoel die niet echt super comfortabel is.  Kijkt u alvast zelf :-)!!

Hier ziet u 1 kant van men naaikamer, de andere kant (die ik wegens te rommelig niet laat zien :-D) is men dressing.  Men strijkijzer blijft hier permanent staan en ik strijk hier dus ook wanneer het me even uitkomt. De bureau is 1 van Ikea en heeft voldoende plaats voor 2 ‘machienen’, wat rommel, en plek om te tekenen en knippen.

Mijn stoffen liggen op  schabben, wederom van Ikea, en dus niet in een gesloten kast.  Ik word gewoon te vrolijk van al die kleuren, en van al die stof algemeen :-D!!
De zon schijnt nooit recht binnen op deze muur dus ik heb geen last van verkleurde stoffen.  Sommige stoffen liggen hier… ahum al 3 jaar… zonder te verkleuren.

Men rechtse schabben beginnen het een beetje te begeven onder al dat gewicht, oeps! Sinds de laatste maanden doe ik dus extra men best om vooral stof te gebruiken die ik reeds heb en niet teveel bij te kopen en dat lukt aardig.

Ik denk dat die schuinhangende schabben een goeie motivatie zijn :)!

Men laatste project laat ik ook steeds een tijdje mooi zichtbaar hangen om even extra te genieten van een mooi afgewerkt stuk tussen al de rommel.

Enkele projecten waar ik volop mee bezig ben, en die welgekende leuke vaasjes van Hema waar men scharen in zitten (rechts).

Aan men raam hangt een leuke papieren pompom slinger die ik op Etsy kocht en ernaast een familiefoto, instant happiness :)!

Aan de andere zijkant van men bureau is de boel een beetje ontploft.  Of noem het gestructureerde chaos :-)… ik vind alvast alles terug en ben al heel fier op de gelabelde dozen met oa bieslintjes.

Orde en netheid zijn niet mijn sterkste punten ziet u…

Hier liggen ook men naai-magazines, boeken, washi-tape, enkele kunstwerken van de kids, wat foto’s ertussen en rechts enkele kleren die te klein zijn en die klaar liggen om een nieuwe eigenaar te zoeken.

Bedankt voor je bezoekje… en ik ben alvast benieuwd om nog bij meer naaisters te kijken hoe en waar zij naaien :-)! X. Nicky

BewarenBewaren

BewarenBewaren

9 comments on “Where i sew *

 1. Mooi, gezellig!!! En al die mooie stofjes op de schappen, kan ik misschien ook doen! Ze zijn dikwijls te mooi om in de kast te laten liggen 🙂
  Heb op mijn blog ook een artikel geschreven over mijn naaiplekje naar aanleiding van de post van Griet.
  Heel leuk om bij jou eens binnengekeken te hebben! 🙂

  1. Gepimpte curverbak gevonden!!!
   Washitape, wordt hier voor vanalles en nog wat gebruikt, heb ik ook in alle kleuren en soorten net zoals stofjes!
   Blij je blog ontdekt te hebben!

   Groetjes,
   Carolien

 2. Leuk en wat veel ruimte op de naaitafel!
  Grappig dat jouw schabben beginnen te zakken 🙂 Een gekend probleem. Ik krijg mijn stofjes niet meer in de kast. Ik probeer dus zeer streng toe te kijken op de aanschaf van nieuwe stofjes 😉

 3. Leuk om eens te mogen meekijken! Het ziet er inderdaad gezellig uit. Mijn stofjes zitten in een kast (die nu propvol zit ;-)), maar daardoor 'vergeet' ik soms wel eens wat ik nu weer allemaal heb. Misschien moet ik er toch ook een paar uitstallen op schabben ;-).

 4. Leuk om eens binnen te mogen piepen 🙂 Ik schrijf misschien een soortgelijke post over een paar maanden, als ik ein-de-lijk kasten en een deftig werkoppervlak heb in mijn naaikamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.