See You At Six – Millie dress update

– scroll down for English –

Een klein jaar geleden lanceerde ik mijn Millie patroon, een gratis patroon in de maten 3 tem 6 jaar.  Ik was zelf helemaal verliefd natuurlijk op het ontwerp, maar dat die liefde zo enorm zou gedeeld worden overtrof al mijn verwachtingen.  De hoeveelheid Millie’s die ik al zag passeren was enorm en elke keer weer maakte mijn hart een sprongetje.

A year ago I launched my Millie Dress, a free pattern available in sizes 3 till 6 year.  I loved the pattern myself of course but to see that the love was so big between other seamstresses as well totally overwhelmed me.  The amount of Millie’s that I saw passing by on social media and blogs was bigger than I ever expected.  Thank you so much for all the enthousiasm!

Deze zomer verhuisde ik mijn blog naar wordpress en maakte ik verder plannen met mijn Millie.  Lola past nu zelf ook niet meer in maat 6 jaar dus grotere maten voorzien leek me een goed plan.  De handleiding die wou ik ook graag wat beter uitwerken en de lengte moest ook eens opnieuw bekeken worden.  Algemeen werd de jurk toch als iets té pittig kort bevonden, ahum, dus daar wordt ook aan gewerkt.  Veel leuke, ambitieuze plannen dus die gecombineerd moeten worden met een fulltime job en andere leuke blogtours die ik niet kan weigeren.  Een mens zou vergeten dat er maar 24uur in een dag zijn en dat je dan best ook enkele uren slaapt.  Zal het patroon er dus snel weer zijn? Nee jammer genoeg niet.  Ik wil het echt allemaal helemaal mooi uitwerken en gok dat dit toch nog een tijdje zal duren.  Wie mijn blog/IG volgt zal wel altijd op de hoogte blijven van de vorderingen.

Ik toon jullie meet veel liefde wel reeds mijn nieuwe testversie gemaakt in de mooie maple seeds van de nieuwe See You At Six collectie. Wat hou ik ontzettend veel van deze collectie met bijhorende boordstof!

In the meantime I moved my blog to wordpress this summer and I have been making plans with my Millie pattern.  My girl Lola doens’t fit in size 6 anymore so providing bigger sizes looked like a good plan to me. Bigger sizes, a more detailed manual and checking the overall fit and length of the dress is what I’ll be doing the next weeks, months? even.  I also work fulltime and there are so many other amazing blogtours in which I’m asked to participe and to wich I don’t wan’t to say no.  So it will take me some time to get the pattern back online.  If you follow my blog/IG you will always stay up to date of the progress.

Today I’m happy to show you my first new test version I made using the beautifull maple seeds French Terry from the new See You At Six collection.  Big big love for this collection and matching ribbing!


Stof:
See You At Six – Maple Seeds French Terry
Kousen: Condor – Kousen en Karton
Muts: zelf gebreid, wol en patroon Julija’s Shop

Fabric: See You At Six – Maple Seeds French Terry
Socks: Condor – Kousen en Karton
Hat: Knitted myself – wool and pattern Julija’s Shop

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

12 comments on “See You At Six – Millie dress update

 1. Ik volg mee, gewoon ook omdat ik het allemaal zo tof vind en dan sowieso ook nog eens eentje kan maken voor mijn nichtje (die 6 én lang is).

 2. Zo mooi! En die combi met de muts en kousen! Wauw! Ik wacht en volg ook mee vol geduld. Jente zal tegen dan nét in maat 98 passen. Ideaal! Succes met de herwerking en afwerking.

 3. Hele mooie versie! De combinatie met de kleur geel is ook heel geslaagd! En ik ben stiekem blij dat ik de Millie-jurk in alle maten op pc heb opgeslagen. Hoewel ik ook uitkijk naar de grotere maatjes hoor 😉

 4. ik volg
  eigenlijk een beetje vol ongeduld om eerlijk te zijn,
  wat had ik spijt dat ik het patroon nog niet gedownload had,
  maar ik begrijp je ten volle dat je het ten volle goed uitgewerkt wil brengen,
  wat je nu toont is weeral eens zoooo mooi!

 5. supermooi én precies de jurk die ik dit weekend ging maken! hoeveel stof gebruikte je voor een maatje 122?

 6. I’m so excited. I cannot understand the comments because I only know english but I can’t wait! I was wondering if it would be possible to make this dress in a non knit material as well. Would you just size down? thank You!
  My daughter is currently in size 2 and I would love to make this soon for holidays!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.