New SYAS outfits!

NL/ENG

De komst van een nieuwe See You At Six collectie wordt hier steevast genoteerd in de agenda.  Ik zorg ervoor dat ik de dagen na de lancering zeker tijd heb om meteen aan de slag te gaan met de nieuwe stoffen.  Zo ook vorige week dus!  De See You At Six liefde is hier namelijk zeer groot, dat merkte je zeker al als je reeds vaker kwam lezen op mijn blog.

Ik blijf steevast fan van de kwaliteit van de French Terry, die verwerkt zalig, en van de bijpassende boordstoffen natuurlijk.  De grote prints vind ik steeds het mooiste uitkomen in simpele modellen, enter de artisjokken Millie zonder ruffles en met korte mouwen.  Basic maar o zo perfect.  Ik knipte 1cm van de halsopening en naaide een halsboord aan van 29cm B x 4cm H.

A new See you at six collection always makes me so happy! I make sure a have enough sewing time right after launching so I can get started straight away with my favourite prints.  So last week  I got me some French Terry and matching ribbing.  With the artichoke print I made a Millie dress without ruffles and with short sleeves.  I love showing off the big print in a simple model.  Basic but perfect if you ask me.  

  

   

De grid mag hier ook nooit ontbreken in de collectie! Dat zijn steeds topstukken die vaak gedragen worden.  De trui is een verzoekje van Floris, die wilde heel graag een zak vooraan op zijn trui waar hij zijn arm/hand in kon verstoppen.  De sweater is patroon nr 16 uit Oktober 4/2015, de buidelzak vond ik bij het gratis sweater patroon van Brindille & Twig.

Floris got an outfit using the grill French Terry.  The sweater is a model from Ottobre to which I added a front pocket on his demand.  He wanted the option to hide his hand/arm, boys… It’s itching lately to design a new pattern so I’ve been drawing different patterns just for fun.  The beanie and shorts are self drafted.

   

   

De beanie en de short tekende ik zelf.  Het kriebelt de laatste tijd om opnieuw een patroon uit te werken in meerdere maten en te lanceren.  Alleen zit ik met 101 ideeën in mijn hoofd en teken ik er voorlopig maar wat op los.   Ook al wel plezant zo.

Stof/Fabric: dress, sweater and beanie: See You At Six
shorts: fabric stash
Patronen/Patterns: Millie dress – sweater: Ottobre 4/2015 nr 16
shorts and beanie self drafted
Sokjes/socks Lola: Veritas

8 comments on “New SYAS outfits!

  1. Grote fan! Waarom koos je voor dit sweater patroon en niet dat andere raglan ottobre patroon? Of is er geen specifieke reden 🙂 Ook ik ben helemaal benieuwd naar je nieuwe patroonideetjes.

      1. Dankjewel!! Van dit patroon ligt de geknipte versie klaar dus dat is altijd makkelijk om opnieuw boven te halen 😁. Ik vind de pasvorm ook perfect. De andere van 1/2014 maakte ik nog niet…

        1. Dan ben ik wat in de war. Het lijkt er gewoon hard op. Dat andere ligt dan weer hier getekend klaar dus aanlokkelijk om daar naar terug te grijpen! Heel snel zal mijn zoon dus met een gelijkaardige sweater rondlopen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.