Seersucker suspender skirt

NL

Voor de 2de keer op rij mocht ik met enkele andere blogsters een tijdje terug de nieuwe lente/zomer collecties gaan bewonderen bij Editex.  Dat is een uitstapje waar ik serieus naar uit keek.  Het aanbod mooie stoffen was best overweldigend waardoor ik na 2u rondkijken een rol met een klassiek veilig ruitje vastnam en niet meer losliet, keuzestress ofzoiets.

Bij thuiskomst was ik wel laaiend enthousiast met mijn klassiek ruitje want klassiekers worden hier uiteindelijk het meest geapprecieerd en gedragen.  De stof bleek seersucker, een gebobbelde katoenen stof.  Ik had er nog geen ervaring mee dus wist niet goed hoe ze zou vallen.  Ik koos daarom voor een rimpelrok met aangenaaide tailleband en bretellen.  Blijkt dat dat super leuk, luchtig en toch volumineus valt door die kwaliteit van stof.  I love it big time!

   

   

Ik knipte volgende rechthoeken:
– 2 x 1m B x 35cm H voor de rok (inclusief 4cm zoom)
– 70cm B x 10cm H voor de tailleband
– 2 x 75cm L x 8cm B voor de bretellen

Lola is 122cm groot en deze afmetingen zijn perfect voor haar.  De bretellen werden toegenaaid en met een knoop vastgenaaid op de rok.  In de tailleband zit een elastiek van 4cm breed.

Ik naaide 2 bijpassende shirts, 1 in spons en 1 in een basic ecru tricot waar ik een Bobo patch op streek.  Ik tekende snel zelf een simpel shirt model met aangeknipte mouw op Lola’s lijfje geschreven.

Bij Editex kregen we ook nog de nieuwe collecties van Chat Chocolat en Eva Mouton te zien!  En al zeg ik het zelf, die zijn Ge Wel Dig!  En binnenkort ook hier te bewonderen op de blog hoera.

One comment on “Seersucker suspender skirt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.