Swingset skirt

Een tijdje geleden maakte ik men eerste Oliver and S patroon; de Swingset Tunic.  Bij dit patroon hoort ook een rok, de Swingset Skirt.

Het patroon zelf, de pasvorm en de uitleg hebben me zo positief verbaasd dat ik toch ook graag snel werk wou maken van de rok.  Wel niet in combinatie met de top maar wel in een stofje dat opnieuw zou matchen met de trui die ik toonde in de vorige blogpost.
Missie om te matchen ‘geslaagd’ :-)!

Ik maakte de onderrok langer dan de bovenrok… omdat ik me vergiste oeps.
De bovenrok knipte ik per ongeluk met het verkeerde patroondeel en was dus een 2-tal cm tekort.

Omdat ik maat 4y nam voor men 5-jarige dochter besliste ik toch om de lengte te respecteren die het patroon voorziet en de onderrok dan te verlengen met 2cm.

Ik vind het uiteindelijk nog geslaagd en ben nog ‘blij’ met men vergissing :-).

Achteraf gezien moest ik niet vrezen voor de lengte want de rok valt net onder de knie, wat voor mij gerust er net boven mag zijn.

Het patroon voorziet bovenaan 3 tunnels wat een mooie afwerking geeft.  In de bovenste zit de elastiek, in de middelste het lint dat geknoopt wordt.  Ik gebruikte een satijnlintje.
Een volgende keer zou ik het lint er enkel ter versiering opnaaien … nu komt de strik snel los en voor je het weet ‘floepst’ het lintje in de tunnel… maarja wat doe je dan met die 3 tunnels :-)?

 Bedankt voor je bezoekje 😉
Stof: destoffenkamer.be

 

BewarenBewaren

11 comments on “Swingset skirt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.