Koraalrode hoodie **

Bij het virtueel ‘windowshoppen’ botste ik op deze mooie koraal rode sponzen stof van bij de stoffenkamer.Β  Ik was toen net volop bezig met de Swingset tunic en zag meteen een mooie combinatie in men hoofd met een hoodie in deze stof.

Vroeger naaide ik eigenlijk constant jurken voor Lola… en kocht ik wat ik leuk vond… met tot gevolg een kast vol kledingstukken die meetstal niet echt te combineren waren…,niet altijd praktisch en het werd een echte kakefonie :-)! (ik hou van kleur, pastel, strepen, bloemen, spons,…).

Dus besliste ik wijselijk om wat vaker gematchte outfits te kopen (= meer shoppen ;-)) en idem dito meer gematchte stukken te naaien.

 

Het patroon haalde ik al vaker boven, onder andere hier, en is een Ottobre patroon.

Vorig jaar maakte ik maat 104 en de trui past nog steeds voor men 5-jarige Lola.Β  Exact dezelfde maat maken vond ik toch wat riskant en ik verlengde de mouwen Γ©n het voor- en achterpand met 3cm.
Perfect op de groei nu maar toch al draagbaar :-).

 

Het leuke aan dit patroon is dat enkel de kap gevoerd is en er een elastiek in de tunnel zit waardoor de kap steeds mooi ‘gefronst’ hangt. Aan de rand komt het lint/elastiek (ik gebruikte elastische biais) piepen via een nestel-oog.

Voor de voering gebruikte ik een katoentje van bij Veritas.Β  De trui sluit met een deelbare rits dus geen enkel probleem dat de rand van de kap hierdoor nu niet meer rekt.

Dezelfde voering komt terug in de zakken, maar die zit volledig verstopt :-).

 

 

Broer komt mee bellen vangen met zijn gieter… :-p.

Patroon: Ottobre 1/2014 nr 16
Stof: destoffenkamer.be

BewarenBewaren

13 comments on “Koraalrode hoodie **

 1. Mooi!! En ik heb hetzelfde probleem, dat de naaisels niet matchen met andere kleding en zo… Ik zou je voorbeeld moeten volgen πŸ™‚

 2. Dat is precies waar ik sinds vorig jaar meer op probeer te letten. Ik zorg dat het meeste met elkaar te combineren is, zodat ze met minder kleren meer kunnen variΓ«ren. Scheelt uiteindelijk ook nog geld! Leuk accent, dat lintje dat komt piepen, dat moet ik onthouden.

 3. Naaien met effen stoffen, ik doe dat veel te weinig. Waardoor mijn kast ook vooral printjes herbergt πŸ™‚ Maar in afgewerkte staat vind ik effen prachtig! Die elastiek aan de kap geeft ook een heel tof resultaat.

 4. Mooie combi! Mooi kleurtje ook zeg, van het vest πŸ™‚ Leuk effect zo met de kap, die ga ik onthouden πŸ™‚ Hoe heb jij de rits gedaan aan de binnenkant? Kan niet goed de afwerking zien, was ik ff benieuwd naar, want ben niet zo'n ritsenheld, haha..
  (Ps…kijk uit met vooral kant-en-klare bellenblaas!! Dat geeft vlekken die er niet uitgaan en die zie je pas na t wassen zichtbaar en dan is t te laat πŸ™ )

  1. Dat was me nog niet opgevallen dat dat spul vlekken maakt, goed dat je't zegt ;-). Mijn grootste vijand is chocomelk. Ik krijg dat nooit uit kledij als de kids morsen :-p. Een deelbare rits opzetten is best makkelijk, gewoon omgedraaid tegen de rand erop stikken met ritsvoet X

  2. Een rits op zich lukt, maar zonder voering zie ik t niet netjes voor ogen. Vandaar dat ik benieuwd was hoe t er bij jou uitzag, aangezien het zonder voering is πŸ™‚

  3. Op de 2de foto zie je dat de rits nog eens wordt vastgestikt/doorgestikt zodat hij mooi op zijn plaats zit. Langs binnen hangt dat allemaal goed vast :-). Wordt basic maar duidelijk uitgelegd bij de handleiding van Ottobre. Grtjs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.