Stoffen Wolf&Rita * binnenkort bij Mondepot *

Met veel plezier ontving ik 2 weken geleden nieuwe stoffen van het Portugese kledingmerk Wolf & Rita.  Eind dit weekend zijn ze te koop bij Mondepot en ik mocht er reeds mee aan de slag gaan, hoe leuk is dat!  Nog eens dankjewel Katelijne!

De eerste stof die ik mocht verwerken is een katoen met prachtige grote pluimen print.  Grote prints vind ik steeds uniek, en het kleurenpallet is dan nog eens prachtig én een perfecte match voor mijn gouden-harige (of licht ros zoals u wil) Lola.

De tweede stof is een vrolijk gele dikkere stof met structuur en stretch die toch heel fijn valt… geen idee hoe deze juist noemt maar hij verwerkt zalig en de opties zijn uitgebreid. Een jurk, rok, jas, cardigan,… allemaal mogelijk.  Ik koos voor een rok, een ‘suspender’ rok, want dat stond al lang op mijn ‘te-naaien-lijstje’.

 

Een patroon gebruikte ik niet.  Ik maakte een rimpelrok volgens mijn vast recept; 2 panden rimpelen van 1m breed op de juiste hoogte en dan een tailleband met elastiek aanzetten.
Ik maakte de rokdelen veiligheidshalve 2cm langer omdat ik het leuk vind als dit model van rok wat hoger in de taille hangt.

Eens dat klaar was knipte ik 2 stroken van 9cm breed en 65cm lang die ik over de gehele lengte vasstikte en keerde.  Deze naaide ik vooraan vast op 4cm van de zijnaden en achteraan gekruist op 3,5cm van het midden.  Deze afmetingen zijn perfect voor mijn 6-jarige dochter die 114cm groot is.

 

Iets wat ik nog nooit eerder deed is de onderrand van een rok met de overlock afwerken en dan niet omzomen… maar hier vond ik de kleur van mijn lockdraad zo onzichtbaar en had ik wat schrik dat het geheel er anders, voller zou gaan uitzien indien ik zou omzomen aangezien de stof wat dikte heeft.  Nu heeft hij, voor mij, de perfecte ‘flow’ en ben ik meer dan tevreden met het resultaat.

Hij wordt hier al volop gedragen gecombineerd met een dikke trui en kousenbroek!

Bijpassend bij de suspender rok naaide ik een bloesje in de katoenen stof.  Geen idee waarom ik het in mijn hoofd haalde maar ik dacht zo bij mezelf ‘laat ik eens een top maken zonder sluiting met rits of knopen’… in katoen dan nog wel.  Niet echt een verstandig idee zou zowat elke naaister denken, terecht.  Maar mijn persoonlijk favoriet model van top voor mezelf is een losser model met aangeknipte mouw en die hebben ook nooit een opening achteraan en zijn ook vaak in niet stretchbare stoffen… dus waarom zou dat niet lukken voor kinderen?

Ik nam de Trop Top, maat 4 jaar zelfs want dit patroon valt echt heel breed, en verlengde tot een 6 jaar.  De halsuitsnijding maakte ik veiligheidshalve 1cm breder en ik werkte af met biesband die aan de binnenkant zit.  En kijk, het lukt! Je kan misschien wel raden dat ik stiekem toch wel heel opgelucht was dat Lola deze top aan kreeg :).

 

Het bloesje combineert ook heel mooi met soberdere kleuren zoals dit beige rokje (Mingo Kids-soldenkoopje).

Last, maar zeker niet least, maakte ik nog een jurk.  Ik gebruikte het PDF patroon van de ‘Sally dress‘ want met zijn eerder rechte lijnen vond ik het een leuke combinatie met de zachte pluimen print.  En die grote zakken zijn zo schattig!

Dit patroon maakte ik eerder vorige zomer al, zie hier, en ik liet Lola een dag in de jurk rondlopen voor ik aan de slag ging.  Zo kon ik even goed kijken of ik een maat groter moest maken maar dat leek niet nodig.  Ik maakte maat 5 jaar die ik, opnieuw, 4cm verkorte en zo past hij perfect.  Valt dus best groot uit dat patroon.

 

Voila, Lola’s outfit om naar school te gaan vandaag is bij deze gekozen (groene cardigan Morley-soldenkoopje).

De stoffen zijn vanaf zondagavond 20u te koop bij Mondepot.
Misschien best een alarm zetten ;)?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

19 comments on “Stoffen Wolf&Rita * binnenkort bij Mondepot *

  1. Prachtig Nicky!! Allemaal stuk voor stuk pareltjes! Ik zou het nooit gedurfd hebben om de trop top zonder knoopjes te doen. Merci om dat voor mij te doen. Nu weet ik dat het kan 😉 Grote fan van beide outfits!

  2. Allemaal zo mooi……. echt knap! en oh wat ben ik fan van dat gele stofje! Zou ik daar een bomberjas voor mezelf uit kunnen maken? Of rekt het daarvoor te veel?
    En dat jurkjespatroon moet ook dringend op mmijn ellenlange lijst, echt schoon!

  3. Wow, prachtige creaties!! Helemaal fan ook van die Sally dress. Ik maakte vorige zomer een versie zonder mouwen en was ook heel tevreden van het patroon. Ga dat toch nog eens opnieuw boven halen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.