Opgeruimd staat netjes #deel2

Kijk je graag even binnen in mijn naaikamer?
Dat kan, zeker nu ze helemaal netjes opgeruimd is!

Mijn naaikamer is mijn heiligdom, een kamer helemaal alleen voor mij.  Aan 1 kant van de ruimte staat mijn kledingkast en creëerde ik een soort van dressing, aan de andere kant is het al naaien wat de klok slaat.

Een dik jaar geleden toonde ik ze ook reeds.  Check zeker eens de voor- foto’s en kom dan weer verder lezen.  Ik deed van grote opkuis, maar dan echt hele grote opkuis.  Planken gingen van de muur, verlichting werd vervangen, de stoel moest er aan geloven,… ik was aardig op dreef.

Het oorspronkelijke plan was om mijn kledingkast eens goed op te ruimen in de kerstvakantie.  Ik deed dit zo grondig dat 1/4 van mijn kast weer vrij was.  Ik liet echt werkelijk alles door mijn handen gaan, elk ringetje, elke t-shirt of broek… gek eigenlijk wat je denkt ooit nog te dragen en uiteindelijk toch nooit aandoet.  Enkele zakken vol spullen bracht ik naar de kringloopwinkel die week.

Wat ik vorige keer niet durfde te tonen maar nu dus wel, is mijn dressing gedeelte.

 

 

In deze ruimte stond voorheen ook nog een spiegel op staander, kast met naaispullen en een houten boom overladen met sjaals en handtassen.  De kast met naaispullen werd helemaal leeg gehaald en al die spullen verhuisde naar de lege ruimte in mijn kledingkast.
De spiegel op staander werd vervangen door een spiegel aan de muur en de boom vloog ook de deur uit.

De sjaals en handtassen die ik na mijn strenge selectie nog overhield konden ook nog vlotjes bij in de kast.  Dit voelde als een verademing van jewelste.  Blij als een kind was ik met die meubels minder.

 

Ik stak ook alles netjes in bakken; boordstof, ritsen, kussenvulling, ed.  En idem voor de rommel boven op de kast kocht ik gesloten bakken om alles in op te bergen.

De naaimagazines die voorheen allemaal in stapels op mijn bureau lagen (check oude foto’s) zitten ook allemaal bij in de kast. Enkel de paspel, biais, gekleurde elastiek en washi tapes mochten op hun vertrouwde plaats blijven staan.  Die staan netjes op een plank, staan niet in de weg en zorgen voor wat kleur.

 

De muur boven die plank haalde ik ook helemaal leeg en in de plaats hing ik een metalen gaaspaneel.  Ik vond deze in Hubo in het grijs en spoot hem wit.  Ik zag dit al meerdere keren op Pinterest en Instagram en was meteen helemaal verliefd op het concept.  Je hangt je gaaspaneel op met enkele haakjes die je gewoon in de muur draait en voila.  Plaats genoeg voor foto’s, kaartjes en allerhande inspiratie.

 

 

Het bureau zelf gaat al jaren mee en is een klassieker van Ikea.  Die past perfect in de ruimte en is lekker groot.  Ik heb er voldoene plek om mijn naai-machine, lockmachine en cameo permanent te laten staan.  Links houd ik steeds veel ruimte vrij om stof te knippen.  Zo hoef ik dit nooit op de grond te doen waar mijn rug me heel dankbaar voor is.
Tijdens het naaien kan ik steeds naar buiten kijken, naar onze tuin en boerderijen wat verder.  Iets wat ik niet meer zou kunnen missen.
Mijn speldenkussen dat ik 4 jaar geleden maakte werd ook vervangen.  Ik gebruikte dezelfde handleiding als vorige keer maar gebruikte neutralere kleuren.  Duidelijk meer mijn stijl nu dan diverse bloemetjes en kleuren door elkaar.
De ruimte straalt nu meer rust uit en hoe ongepland deze make-over ook was, ik kon niet gelukkiger zijn!
 

BewarenBewaren

14 comments on “Opgeruimd staat netjes #deel2

  1. Wat een oase zeg! Hier voorlopig ook geen kamertje voor mij alleen. Maar ooit, ooit…
    Ik zou alleszins een pak productiever zijn: niet elke keer alles moeten bovenhalen/wegsteken… Heerlijk lijkt me dat!

  2. Zo zalig! Hier plan ik ook ooit nog een aparte ruimte voor mezelf om te naaien, maar das voor als de kindjes wat groter zijn…
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  3. Ziet er super gezellig uit! Ik zocht nog iets voor mijn juwelen en ga jou gaaspaneel idee ervoor stelen �� Merci voor de kijk achter de schermen!

  4. Echt tof gedaan! Zoveel ruimte, heerlijk! Heel fijne inspiratie! Ik ben vorige week ook aan het opruimen geslagen en heb me ook zo'n grid rekje voor aan de muur gekocht. Super leuk om te variëren met decor en echt niet duur, gelijk heb je. Naairuimte is hier enkele vierkante meter en daarnaast een groot bureau met twee schermen (computernerd in huis… 🙂 ). Het contrast is wel grappig met die naaimachines.

  5. Zo netjes! Mijn naaikamer was echt een rommelkot geworden voor andere spullen. Ben vorige week met een opkuis begonnen en binnenkort dan terug hopelijk wat meer naaien! 🙂 Fijn zo'n opgeruimde kamer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.