*See you at Six* liefde – deel 2

Zoals ik in mijn vorig blogbericht al aankondigde maakte ik ook iets voor mezelf met de nieuwe stoffen van See You At Six.  Wie mijn blog volgt weet dat dat zeer zeldzaam gebeurd.  Maar die prachtige tule, die wou ik nu echt eens voor mezelf gebruiken!

Ik vind naaien voor mezelf echt 10 keer moeilijker dan voor de kinderen. Een kledingstuk mooi laten passen bij een vrouw is zoveel complexer, je moet rekening houden met heupen, grootte, borstgrootte, taille,… enz.  Gelukkig kan het met een rimpelrok in zo’n mooie stof niet echt misgaan.  Ik rimpelde 4 lagen tule en gebruikte telkens 1 maal de stofbreedte.  Ik ben enorm fan van die nieuwe midi lengte maar ben nog niet helemaal overtuigd of dat past bij mijn niet zo groot gestalte.  Ik speelde op safe en nam mijn vertrouwde roklengte tot net over/op de knie.

Bij mij is dat dan 4 lagen van 3m breed op 60cm lang die ik vastnaaide en heb zo dus 1 naad aan 1 zijkant.  De tule is doorschijnend dus ik naaide ook een onderrok in beige crépe stof van bij Nostex in Mechelen.  Hiervoor rimpelde ik 2 maal 1m stof op 56cm lengte.

Alles vastzetten aan een prachtige bijpassende elastiek van SYAS en het is werkelijk een zalig mooie rok.

 

Het topje is de Leila top van La Maison Victor 3/2015 in de cotton lawn – goud grill.  Ik naaide mijn confectiemaat, nml maat 36 maar dat viel me wat te breed.  Ik nam aan elke kant de zijnaad in met 2cm en nu zit de top perfect.  Voor de afwerking kocht ik een fijn gouden lintje in Veritas.

 

Toen we vertrokken voor ons fietstochtje dachten de buren dat ik naar een trouwfeest moest.  Blijkbaar wordt deze tenue als zeer feestelijk aanzien :).

Ik draag de rok dan ook graag zo op een doordeweekse dag;

 

 

Wat is jullie favoriete combinatie?
Bedankt voor je bezoekje.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

13 comments on “*See you at Six* liefde – deel 2

  1. Ik vind beide combinatie zeer geslaagd. Normaal hou ik niet van om sportschoenen onder een tule rok te dragen, maar zowel de combinatie als dat het setje je gewelfig staat. Ik ben geduldig aan het wachten voor mijn tule stof…

Geef een reactie