Een Nelly jurk voor mezelf

Al enkele maanden was ik op zoek naar een lange jurk voor mezelf. Een zwarte jurk met bloemenprint moest het zijn.  Ik vond werkelijk nergens een exemplaar dat mij goed pastte of dat ik mooi genoeg vond om te kopen.

Toen ik bij een online bezoekje aan Fabrik Unik deze mooie zwarte bloementricot zag was ik dan ook meteen verkocht.  Deze was echt perfect voor die jurk die ik voor ogen had! Ik bestelde 1,5 meter zonder goed te weten welk patroon ik ging gebruiken.

Gelukkig was er net de Nelly jurk van Neeltje.  Ik was deze jurk volop aan het testen en zag enkele mooie exemplaren voorbij komen in het testersgroepje die andere naaisters naaiden voor al iets grotere dochters.  De grootste maat is maat 158 wat overeenkomt met een 13 jaar.  Mijn confectiemaat is maat 36 en ik heb een kleine buste.  Vaak koop ik kledij van TAO of Indee (kinderkleding) in maat 12-14 jaar en dat zit mij, als bovenstuk, als gegoten.  Vandaar dat ik het dus wel aandurfde om maat 158 te maken zonder te vergroten.

 

Ik verlengde de mouwen met 36cm omdat ik voor de winter graag lange mouwen wilde.  Als ik de jurk draag zonder trui of vest erover dan doe ik de mouwen wat omhoog, tot op 3/4delengte omdat ik dat mooier vind.  Als ik een trui draag over deze jurk, wanneer het kouder is, ben ik blij dat ik lange mouwen heb.  Ik gebruikte de volledige lengte van de stof en dat was net genoeg om de ideale lengte te hebben voor een lange jurk zonder erover te vallen.  In totaal komt er zo 43 cm extra lengte bij.

Ik moet zeggen dat ik de stof tot op de laatste cm opgebruikte en dat ik voor de hals zelfs 2 repen stof aan elkaar heb moeten naaien, dat was dus best spannend.

  

Zou ik iets anders doen een volgende keer?  Eigenlijk niet.  Al zou ik voor een zomerse versie een kleine split voorzien onderaan de rok om net iets meer beweegruimte te hebben en zou ik de halsopening net wat ruimer maken.

Deze winterseversie is dus helemaal geworden zoals ik gehoopt had!

5 comments on “Een Nelly jurk voor mezelf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.