SYAS herfstgerief

De nieuwe collectie van See You At Six werd hier opnieuw met veel enthousiasme onthaald!  Zoals steeds blijf ik fan van zowel de prints als de effen French Terry met bijpassende boordstof.   Ik maakte verschillende stuks voor zowel Floris als Lola en toon ze hier in 1 samenvattend blogbericht.

Als eerste werd ik verliefd op de ‘Adventure‘ print in het nachtblauw.  Ik hou enorm van deze print omdat hij lekker stoer is en niet te druk.  Bijpassend koos ik de effen French Terry stof in de kleur ‘Tender Peach‘ aangezien dit exact de kleur is van de print in de ‘Adventure’ stof.  Ik maakte een hoodie uit Ottobre 4/2013 nr26 en twee Mini Hudson pants voor Floris.

De hoodie voerde ik met nicky velours zodat hij extra warm is en ik voegde een folieke toe bij één broek.  Daar knipte ik de panden van de benen doormidden en voegde een strook effe nachtblauwe French Terry toe.  De strook is 5cm hoog en dat is met wat te dun uitgevallen.  Een volgende keer zou ik deze strook zeker hoger maken.  Verder niks dan dikke duimen van Floris die deze kleren weer meteen tot zijn favorieten bombardeerde.

  

  

Lola kreeg 2 jurken, 2 winterproof jurken.  Uit de ‘Wellies‘ stof maakte ik een Helsinki jurk, één van de laatste nieuwe patronen van Ikatee.  Het is een oversized model dat heel leuk valt, enkel de halsopening had iets kleiner gemogen.  Op deze foto’s draagt Lola enkel een onderhemdje onder de jurk maar in de winter zie ik mij nog vloeken over een longsleeve die komt piepen aan de hals.

  

Last but not least een jurk uit de stofresten van voorgaande creaties.  Een teddy sweaterjurk van Sofie, Wisj.be, in de regenboog uitvoering.  Ik knipte mijn stroken voor het maken van de regenboog 5cm hoog en knipte de bovenste boog van het bovenste patroondeel.  Zo zit die regenboog net wat hoger en dat vind ik persoonlijk mooier.

De basis van de jurk is de tender peach en de stroken zijn; Chai Ochre en Powder Brown van vorige collecties gecombineerd met een restje Night Blue en Citadel Blue van bovenstaande naaisels (achterkant van de stof).

  

  

Allemaal topstuks dankzij deze perfecte stoffen en stuk voor stuk pareltjes van patronen!

2 comments on “SYAS herfstgerief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.