Opgeruimd staat netjes #deel1

Met de start van het nieuwe jaar werd hier het één en ander op orde gezet.  Mijn naaikamer/dressing werd helemaal aangepakt en opgeruimd.  Maar hierover later meer, in een apart blogbericht.

Zo een opgeruimde kamer dat werkt bij mij aanstekelijk blijkbaar.  Ondertussen veranderde ik enkele kasten in onze slaapkamer en deed ik zo goed als heel onze boeken/dvd collectie weg.  Leesboeken worden hier nooit een 2de maal gelezen en dvd’s liggen eigenlijk alleen maar hopeloos in de weg sinds de komst van Netflix.  De kringloopwinkel zag mij graag komen de voorbije week.

En net nu ik in een opruim bui ben deelt lieve vriendin Laurence dit idee om je kabels/opladers bij elkaar te houden.  Eerlijk, hier wemelt het ook van de opladers met laptops, ipads, iphone’s, ed in huis.  Dit idee kwam dus meteen op mijn naai-planning.

Zij maakte haar ‘kabelhouders’, geen idee hoe het te noemen, van vilt.  Ik gebruikte stukjes leder die ik nog had liggen.  Kamsnaps had ik ook in huis dus dit was een snel klaar projectje met veel resultaat.  Ik maakte er 5 maar merk nu al gauw dat dit zo een ontzettend handig hebbeding is dat ik er onmiddelijk een 20-tal bijmaak.  Echt, ne mens heeft meer laders en kabels in huis dan je denkt.

Ik knipte stroken van 5cm breed en 10 cm lang en ook enkele van 5cm breed en 8cm lang voor dunnere kabels zoals je Iphone lader bijvoorbeeld.

Ik maakte meteen ook een groot ritstasje om al die laders in op te bergen.  Handig om die zaken bij elkaar te houden in de kast maar nog handiger voor wanneer je op reis gaat bijvoorbeeld.  Die laders zitten dan (bij ons toch) her en der weggestoken in verschillende koffers en ik vloekte al meermaals in mijn zoektocht naar de juiste lader op het juiste moment.

Ik gebruikte zwarte canvas uit mijn stoffenvoorraad (ooit gekocht in Ikea) voor de buitenkant en een lichtgrijs katoentje, ook uit de voorraad, voor de binnenkant.  Stevig genoeg zonder voering.  Nog een leuke afbeelding erop strijken en we hebben een leuk én super handige ritstas.

De afbeelding vond ik op Pinterest en sneed ik uit met mijn Silhouette Cameo.  De gouden rits met mooie trekker is van bij Veritas.

 

Alvast nog een fijn nieuw (naai-)jaar gewenst! X

BewarenBewaren

9 thoughts on “Opgeruimd staat netjes #deel1

  1. Echt super leuk! Als die opruimwoede toeslaat, kan je niet meer stoppen hé. Ik ken het fenomeen. 🙂 Super mooi setje heb je daar. Die cameo is toch iets leuks precies. Heel toffe afbeelding voor erop!

Geef een reactie