La Maison Victor visit and a Dolores skirt

– scroll down for English –

Vorige week woensdag mocht ik samen met 9 andere enthousiaste naai-instagrammers een bezoekje brengen aan de redactie van La Maison Victor.  Ik keek er alvast ontzettend naar uit want wat is er leuker voor een naai-addict als mezelf dan een kijkje nemen achter de schermen bij de redactie van een naai/brei magazine?

Last week I had the chance to visit the editorial staff of La Maison Victor together with 9 other sewing-IG lovers.  They invited us to have a look behind the scenes and explained us how their magazine is made.  As a fan of LMV I was honoured to be invited!

Voor de gelegenheid naaide ik de Dolores rok uit editie 4/2017 in een roestkleurige double gauze, een zaligheid om te dragen!  Op basis van de maattabel en het nameten van mijn heupbreedte kwam ik uit op maat 34.  Ik paste enkel de lengte van de rok aan en verkorte hem met 10cm.  Ik scrolde wat door eerder verschenen blogberichten over de Dolores en vond de rok net wat te lang vallen voor iemand met een eerder klein gestalte dat steeds op sneakers rondloopt, zoals mezelf dus.  

Verder deed ik geen andere aanpassingen en de rok zit geweldig! Ik draag hem net boven de heupen maar ook weer niet te hoog en de double gauze die ik gebruikte is echt een aanrader om te gebruiken voor een rok.  Dat is zo zacht en aangenaam om rond je benen te hebben!

For the occasion I made a Dolores skirt, magazine nr 4/2017, in a lovely rust-coloured double gauze.  According to my hip measurements I made size 34 and the fit is spot-on! I only made the skirt 10cm shorter than the original version.  That way it is rather a midi length skirt and matches better with my sneakers.  

Wearing double gauze around your legs is the best feeling ever! So soft!

Van La Maison Victor kregen we nog een cadeautje mee, hun nieuwste magazine met de leukste kinderpatronen gebundeld dat binnenkort te koop is.  Dikke merci nog eens aan La Maison Victor om ons zo hartelijk te ontvangen en aan Isabel om dit inititief op poten te zetten!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 comments on “La Maison Victor visit and a Dolores skirt

  1. Staat je geweldig! Jij hebt echt geen poseerlessen nodig hoor! 😉
    En graag gedaan, was fijn je (weer) te zien! 🙂

    1. Hey Liesbeth, dankjewel! De rok is niet gevoerd, in deze double gauze ook echt niet nodig, de stof is perfect van dikte vind ik 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.