Zomerjurk #2 Tip Top dress

Een 2de zomerjurk die hier al een tijdje klaar hangt is de ‘Tip top dress‘ gemaakt in een soepel stofje van Strass (2 jaar geleden gekocht op een magazijn verkoop).

Er zijn verschillende opties om de hals af te werken, je kan bovenaan rimpelen of plooitjes stikken, achteraan werken met elastiek in de hals of met een knoop sluiting.  Er is ook een top versie (die hier ook nog op de naai-planning staat).  Vele opties dus.

Ik koos ervoor om af te werken met elastiek in de hals en de stof te rimpelen.  Check zeker ook deze prachtige versie met plooitjes van Laurence.

De zoom onderaan is ongelijk en is in het midden hoger en aan de zijkanten langer.  Ik gebruik vaak superlatieven maar voor deze jurk moet ik echt alle registers open trekken.  Het is zowaar het heerlijkste jurkje dat ik ooit maakte.  Op de kapstok had ik dat zo nog niet door, maar toen we vorige week richting speeltuin trokken en ik zag hoe heerlijk vloeiend de jurk bewoog was ik instant verliefd ♥!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stof: Strass magazijn verkoop
Patroon: Tip top dress

BewarenBewaren

8 comments on “Zomerjurk #2 Tip Top dress

  1. Ik was op dezelfde stoffenverkoop en bracht dat stofje ook mee 🙂 Zalige kwaliteit… De tiptopdress maakte ik ondertussen ook maar ik geraak maar niet in de afwerkingsfase, na jouw versie ga ik mijzelf toch maar wat aanmoedigen om er werk van te maken… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.