Zelf ontworpen stof – deel 2

In een eerder blogbericht kon je al lezen dat ik een cursus volgde om te leren hoe je zelf digitaal stof kan ontwerpen.  Ondertussen maakte ik 1 bikini in sport lycra van bij spoonflower en kwam het tweede deel van de stof hier ook toe.

Het ontwerp dat ik hier toon heeft zeker geen complexe print, maar is er wel 1 die ik voor zwemkledij heel leuk vind.  En geloof me, zo zelf stof ontwerpen is ingewikkelder dan je zou denken. Welke kleur kies je? Met hoeveel kleuren werk je? Hoe groot moet je tekening zijn? Hoe zorg je ervoor dat de tekeningen even ver en toch willekeurig door elkaar staan.  Allemaal niet evident… Ik heb alleen nog maar meer respect gekregen voor stofontwerpers.

Voor deze stof koos ik ervoor om blauwe smileys willekeurig door elkaar te zetten op een lichter blauwe achtergrond.  De tint van de smiley’s is exact hetzelfde blauw als dat van Lola’s bikinibroekje en het blauw dat in deze print terugkomt.

Zo kunnen we dus bikini’s mixen en matchen!

 

 

Ik gebruikte wederom het cosi swimsuit patroon van Sewpony voor de bikini.  De ruffle en de gekruiste bandjes zijn 2 zaken die ik zelf toevoegde/aanpaste. De bandjes stikte ik vast na een pasbeurt en voor de ruffle gebruikte ik het patroondeel van de voorkant van de bikini en maakte dat wat breder (om te rimpelen) en korter.

 

 

Floris kreeg een aanspannde zwembroek aangezien dat het enige model is waar we hier mee mogen gaan zwemmen in het zwembad, De Nekker, in Mechelen.  Nu hij nog 5 jaar is is hij daar ook nog zo schattig mee.  Het patroon is de Pim short, die ook voorzien is als zwembroek, van Zonen 09.

 

 

BewarenBewaren

6 comments on “Zelf ontworpen stof – deel 2

  1. superleuke setjes en toffe foto's! Floris is zo cute met zijn broekje… In het publiek zwembad moeten wij dat zogezegd ook aandoen, maar wij hebben daar nog nooit een opmerking op gehad 😉 Zelf zijn zwemlessen doet hij in een losse boxershort-zwembroek. Lekker rebels haha!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.