Stoffenspektakelbuit #2

Mijn geduld werd even op de proef gesteld, maar na een tijdje aanschuiven bij de stand met een groot assortiment uni color sweaterstof (Toppiestoffen.nl) kocht ik me anderhalve meter van de petrol blauwe versie (ik heb iets met blauw denk ik).

Het lukte me vlot om een hele outfit maat 104; sweatvest + broek te maken uit 1,5m stof van 150cm breed voor Floris.

Dikke pluim alvast voor de kwaliteit van de stof!  Het is joggingstof die goed rekt in alle richtingen en aan de binnenkant heerlijk zacht en dus ook warm is.

 

Het sweatervest patroon gebruikte ik reeds vaak in het verleden, het komt uit Ottobre 1/2014 en is nr 16.  Ik maakte maat 104 en die valt perfect op maat.

Er is enkel een voering voorzien voor de kap wat verder perfect is voor deze kwaliteit van stof met een zachte binnenkant.  De kap voerde ik met een restje grid tricot zoals gezien bij haar en ik voegde enkel nog paspel toe aan de zakken op het voorpand.

 

 

Zo sportief gaat zoonlief niet dagelijks gekleed maar op woensdagnamiddag en zaterdag wordt er hier volop gesport dus dan is deze outfit heel praktisch.  De sweater krijgt hij gemakkelijk zelf aan en uit aangezien die een rits heeft en de broek is snel verwisseld met een short in de kleedkamer.

Mijn 4-jarige zoon is daar allemaal nog niet zo handig mee… ofwel help ik hem nog te graag aangezien hij mijn jongste spruit is :).

De broek is patroon #139 van Burda ook gemaakt in maat 104.

 

 

Bedankt voor je bezoekje!

T-shirt: Cos i said so
Beanie: I Dig Denim

BewarenBewaren
BewarenBewaren

BewarenBewaren

14 comments on “Stoffenspektakelbuit #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.