Stoffenspektakelbuit #1

Een bezoekje aan het stoffenspektakel is altijd wel de moeite waard.  Ik ging naar de Gentse editie vorige week in leuk gezelschap en bracht daar enkele ‘specialere’ stoffen mee.

Ik vond het wel eens leuk om voor weinig geld iets mee te nemen wat volledig uit mijn comfortzone is.  Zo kan je gerust wat oefenen met andere materialen en heb je niet de druk dat het geweldig geslaagd moet zijn :p.

Ik kocht onder andere fluweel/velvet en een blauw langharige fake lapje bont.

Ik had een oversized mouwloos vestje in gedachten om te dragen boven een jurkje deze winter en legde de link met het zsazsa-gilet patroon.  Na wat meten bleek dat Lola’s maat 6-7 jaar groot uitviel dus een maat groter naaien was niet nodig.

Voor de voering gebruikte ik effen grijze katoen.

Ik twijfelde nog even om een haakje te zetten bovenaan de voorpanden maar ik vind het persoonlijk mooier als zo’n vest gewoon open hangt dus liet ik dat achterwege.

 

 

 

Ik ben alvast benieuwd wat geweldig creatieve Laurence met haar lapje bont gaat aanvangen dat ze meebracht :-).

Stof: Stoffenspektakel
Jurk: Tinycottons bij orangemayonaise.com
Sokken: Collegien

BewarenBewaren

9 comments on “Stoffenspektakelbuit #1

  1. ik gaf je al een hartje op IG maar moet het hier ook kwijt: ZALIG dat bontje! ik ben helemaal geïnspireerd en hoop op het volgende stoffenspektakel in november ook zo'n lapje te vinden! ben het nog nooit tegengekomen eigenlijk…

    1. Er hing bij 1 stand een rekje vol met lappen bont aan kapstokken. Het rekje stond wat uitgestald voor de stand. Hopelijk vind je het :)! Prijs was ook dik ok, 15€ voor een grote lap. Ga je naar de editie in Mechelen?

  2. Zo schoon he zeg. Op IG vond ik het al de max, het duurde effe eer ik hier geraakte, maar echt: zo schoon! (Ik vraag me af of dat bont heel erg veel vuiligheid is tijdens het verwerken?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.