Slaapkamer make over en DIY halfhoogslaper – Ikea Nordli hack

Deze zomer kreeg ook Floris zijn slaapkamer, na zijn zus, een volledige make over.  Hij sliep nog in een peuterbed en ook de commode waar we hem vroeger aankleedden als baby stond er nog.  Alles verdween uit de kamer behalve zijn mooie kledingkast, daar ben ik zelf zo verliefd op dus die moest zeker terug een plaatsje krijgen in de nieuwe kamer.

We schuurden de vloer en schilderden alle muren wit.  We wonen in een rijhuis en de kinderkamers hebben kleine ramen dus ik wilde het licht maximaal binnenhalen.  Identiek zoals bij Lola’s kamer.  De extra moeilijkheid is dat Floris dan ook nog eens in de kleinste kamer slaapt en het was dus wat puzzelen om een groter eenpersoonsbed, kledingkast, en bureau (op zijn verzoek) in de kamer te krijgen.  Zijn kledingkast is eerder klein en maar net groot genoeg voor zijn kleren.  Ik ging op zoek naar een leuke half-hoogslaper met onder het bed kasten of lades voor ondergoed, sokken, sportkledij, beddengoed ed maar vond dat werkelijk nergens.  Of ik vond er één dat niet in de beschikbare ruimte paste of mijn smaak niet was.

Enter het DIY – Ikea hack half-hoogslaper bed.

De basis van dit bed is de Nordli kast van Ikea.  Je kan dit bed maken met eender welke ladekast naar keuze.  Deze opstelling vond ik ideaal qua hoogte voor het bed en qua opbergruimte.  Nog hoger kruipen om beddengoed te vervangen zag ik niet zitten :), en een hoger bed zou de kamer weer kleiner maken.  Deze is echt perfect voor de ruimte.

Hieronder zie je 3 foto’s van de ‘making of’.  Meer heb ik er jammer genoeg niet maar het geeft wel al een goed beeld van hoe we te werk gingen.  We plaatsten eerst de kast en maakten achteraan een houten frame om het bed op te laten steunen.  Op het frame + de kast ligt een plaat die de basis is van het bed.  De zijkanten werden toegemaakt, we maakten een trapje en het bed kreeg ook een deftige valplaat.  Floris is een stevige wroeter ‘s nachts en zou zonder al de eerste nacht op de grond liggen.  De valplaat is mee vastgemaakt aan de ‘basisplaat’ en aan de kast, lekker stevig dus ;-).

  

Het hout kochten we bij Woodtex op de A12 en het is de Finse berken multiplex van 18mm dik.

We hadden nog wat hout over van het bed en maakten daarmee een kleine half zwevende bureau + legplank.  De plankhouders zijn van Ferm Living en kocht ik bij Play in Antwerpen.  De bureaupoten zijn zwarte Hairpin Legs, online gekocht bij ‘The hairpin leg Company‘.

    

Rekje gekocht bij Kwantum, foto’s afgedrukt met de Moonylab app.

 

7 comments on “Slaapkamer make over en DIY halfhoogslaper – Ikea Nordli hack

  1. Waw! Wij zijn net begonnen met (grondig) verbouwen, maar ik neem dit idee zeker mee want de slaapkamers zullen een beetje gelijkaardig zijn.. Mijn jongens zullen dit super vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.