Roller skate dress in Petit Pan

De voorbije maand maakte ik voor het eerst gebruik van 2 patronen van Oliver + S die ik al een jaar of 2 in men bezit had; de Swingset top en de Swingset rok.
Dat was me zo goed bevallen dat ik nu ook eindelijk werk wou maken van dat 3de patroon van Oliver + S dat ik al even lang heb: de Roller skate dress.

De tekeningen en uitleg van deze patronen zijn professioneel en echt heel duidelijk.
Ik kwam online ook al meerdere leuke versies tegen van deze jurk en begon er met veel goesting aan…

 

Toen het hier klaar was en op de kapstok hing was ik weer helemaal tevreden! Het model beviel me en Petit Pan stoffen zien er altijd prachtig uit… ze combineren onderling ook zo mooi.  Je ziet het misschien niet heel goed maar de voering is een oranje/wit gestreept katoentje.  Het lintje is ook van Petit Pan.

Toen Lola het kleedje aandeed daarentegen verdween het enthousiasme… Het bovenstuk kruipt vaak naar boven… onderaan rechts vallen er steeds een aantal rare plooien in het rokgedeelte… de lengte vind ik wat te lang… Ik maakte nochtans maat 4jaar voor men 5-jarige wat bij de vorige 2 patronen er steeds boenk op was.

Ik weet het dus niet goed… wat ik er nu van moet denken.

Misschien nog eens proberen? Wat korter maken?

 

 


Patroon:
Roller Skate Dress
Stof: Petit Pan winkel in Antwerpen

BewarenBewaren

11 comments on “Roller skate dress in Petit Pan

  1. Ik begrijp wat je wil zeggen… Het lijkt alsof het bovenstukje ietwat te kort komt… waardoor de verhouding met de rok niet helemaal klopt. Ik vind het anders wel een superleuk jurkje, de foto van de rug vind ik echt prachtig, en je koos een zalig stofje… <3

  2. Prachtig! Wil er nu zelf ook zo nog 1 maken! Ik heb het patroon ook en vind ook dat hij erg ruim valt…. De eerste die ik maakte heb ik plooitjes in de hals moeten maken anders gleed hij steeds van haar schouder en ook flink verkort. En ook ik had al een maatje kleiner gepakt. Deze zou ik wat korter maken en volgens mij is ie dan perfect! Dat maakt het net wat pittiger.

    1. Mijn blog heb je al gevonden 🙂 De rollerskate dress was één van mijn allereerste naaisels, nog voor mijn blogtijdperk… Maar ben nog wel van plan hem te bloggen, dochter twee draagt hem nu en ben er nog steeds verliefd op….

    1. Ja de kapmouwtjes zijn leuk hé :-). De dochter die draagt alles zonder morren dus daar merk ik weinig verschil aan… ze verkiest wel de jurken met wat meer zwier ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.