Mori dress – grote liefde of toch niet…

Toen ik de eerste testversie van de ‘Mori dress‘ zag passeren op de Fb pagina van Elegance and Elephants was ik meteen verliefd… om daarna na de release toch weer niet zo zeker te zijn van die grote ‘flounces’/ruffles/volants… of toch weer wel…

Ik zag vele versies passeren en vond vooral dat ze er vaak zo anders uitzagen vooral door die ‘flounces’ dus.  Ik bestudeerde zowat elke versie die ik vond op Fb, IG en Pinterest (dedicated jawel) en besloot voor mezelf dat de ‘flounce’, laten we het even zo noemen, vooral soepel moest vallen ofwel lang genoeg moest zijn om naar mijn mening mooi te zijn.

Ik vond een mooie soepele viscose, lichtblauw met witte stipjes, en voerde de ‘flounces’ niet.  Het  patroon voorziet dat wel maar dat lijkt me dus een mogelijke oorzaak waarom die dan niet zo soepel valt.

 

Ik zoomde de rand van de ‘flounce’ om met 1cm en stikte deze vast met een enkele naald.
De zoom onderaan het rokgedeelte vind ik ook helemaal geweldig want die heeft een lichte ‘Hi-low’ zoom.

 

Voor het striklint achteraan gebruikte ik een contrasterende kleur, my all time favourite, okergeel :).  Toevallig mooi gematcht met de bloemen die we aan het plukken waren.

 

 

 

 

 

Grote liefde werd het niet meer ik en die Mori maar het stofje is zo soepel en de dochter zo tevreden dat we al bij al content zijn!  Misschien dat ik op een dag de versie met kleine ruffles eens uitprobeer zoals deze van Lies maar voorlopig zet ik even niets meer bij op die overvolle naai-planning :D.

Patroon: ‘Mori dress‘ by Elegance and elephants
Stof: Viscose bij destoffenkamer.be

BewarenBewaren

23 comments on “Mori dress – grote liefde of toch niet…

  1. Ik vind deze Mori zoooooo mooi. Bij mij was het geen liefde toen ik het patroon voor het eerst zag en veel testversies bevestigden dat voor mij. Die flounces, die moeten inderdaad mooi soepel vallen, zoals bij jou, en niet als een stel vliegtuigvleugels. Misschien dat ik er toch maar voor moet gaan nu.

  2. Net omdat ze zo soepel vallen vind ik het wel mooi. Ik hou er net niet van als het allemaal zo recht staat, groot of klein :p Ik vind dit jurkje echt iets hebben 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.