Matching party outfits #2

 

Een plan dat lukt, heerlijk toch!

De 2de set van feestkledij voor Lola en Floris is bij deze een feit 🙂 (#1 ziet u hier).

Het idee begon bij het mooie stofje van Cotton and Steel; de ‘Sprinkle blue’ dat ik een tijdje geleden kocht bij Petite Couture.  Ik zag er meteen een mooie jurk in voor Lola aangezien blauw nog steeds haar lievelingskleur is en ze verzot is op de kleine sterretjes of zijn het puntjes? op de stof.  Ik ging opnieuw voor het model dat ik nog niet zo lang geleden gebruikte; de ‘Caroline party dress’ met cirkelrok ipv rimpelrok.  Het patroon voorziet ook een optie met kraagje wat ik deze keer ook toevoegde.

 

 

 

Voor het kraagje gebruikte ik een wit stofje met hele lichte print (driehoekjes).  Je ziet het pas van dichtbij en ik vind het wel een leuk detail.  De jurk werd volledig gevoerd en omgezoomd met zilveren biesband (gevonden bij Veritas).

 

 

Voor het voeringsstofje sprong ik even binnen bij Julija’s en zoals steeds kan ik het niet bedwingen om men oog langs alle mooie stoffen te laten glijden ook al heb ik even niets anders nodig.  Gelukkig toch dat ik dat deed 🙂 want ik spotte toen de donkerblauwe versie van dezelfde stof als Lola’s jurk die ik eerder nog nergens anders zag.  Een vreugdedansje later wandelde ik naar buiten met deze 2 stoffen en een nieuw idee in men hoofd.

Het idee dat werd opnieuw een hemd voor Floris, deze keer met korte mouwen afgewerkt met boordstof én een sluiting met rits.  De tutorial van An legt je perfect uit hoe je het Theo hemdje kan aanpassen zodat je een perfecte sluiting krijgt met rits ipv met knopen.  LOVE IT!

 

 

 

Ik stikte een lichtgrijze paspel aan de rugpas en liet deze ook terugkeren bij de rits.  Het strikje dat ik maakte voor hemd nr. 1 past hier ook prima bij, handig!

 

De foto’s maakte ik voor een witte achtergrond (rol papier) met hulp van wat extra lampen en een hoge ISO factor aangezien het buiten snel donker werd.  Het licht is niet altijd zeer flatterend of de foto’s super scherp maar het enthousiasme van men 2 bengels maakt veel goed.  En oefening baart kunst zeker ;)?!

(De kerstattributen zijn allemaal van Hema en Lola’s diadeem van bij Zara (enkel online dacht ik)).

Bij deze wens ik iedereen al een fijne en vrolijke kerstvakantie toe! X

 

BewarenBewaren

14 comments on “Matching party outfits #2

    1. Dankjewel! Dat kreuken valt best mee, het is extra stevig papier. Na een 5-tal keer gebruiken scheur ik het gebruikte stuk van de rol, papier genoeg :). Ik kocht me ooit een set met staanders bij een uitverkoop X

  1. Ontzettend mooie feest combinatie. Die 'hoge' cirkelrok maakt het ook nog extra feestelijk. Die stofjes zijn zo mooi. Big love voor cotton+steel!
    Het hemdje, daar ben ik ronduit jaloers op… Hoop echt dat mijn kleinste zoon hemdjes wil blijven dragen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.