Matching party outfits #1

Met het zicht op de feestdagen had ik het plan om 2 sets gematchte outfits te maken voor Lola en Floris.  We hebben nogal redelijk veel familiefeesten op een korte tijd… ik telde ze even uit en kom op 7 kerst/nieuwjaarsfeestjes jawel!  En dat allemaal In de kerstvakantie!  Gelukkig vind ik dat allemaal reuze gezellig al die quality time met familie en moet ik nergens zelf koken :p.

Dus met dit vooruitzicht weet je al snel dat je aan 1 feestjurk of 1 feesthemd niet genoeg hebt.  Aan jurken geen gebrek in Lola’s kast maar hemden… dat hangt op dit moment niet in Floris zijn kast.  Mijn jongen houdt vooral van ‘zachte’ kledij dus aan sweaters en sweatpants geen gebrek… maar een hemd, dat ontbrak.

Ik nam het Theo patroon erbij en had best wat gezonde zenuwen.  Ik maakte 2 jaar geleden eens éénmaal een hemdje met korte mouwen en dat is het wat men ervaring met hemden naaien betreft.

Ik nam rustig de tijd en gelukkig is de uitleg van het patroon heel duidelijk!  Ik deed er best lang over maar ben zo blij met mijn hemd.  Ik ging voor de smalle versie in tricot met lange mouwen, splitjes aan de mouwen en apart polsboordbeleg.  Vooraan stikte ik een borstzakje met paspel.  (tricot van bij de Stoffenkamer)

 

 

 

Op de rug naaide ik een stukje paspel tussen de rugpas en achterpand en koos voor de versie met split.

Het strikje maakte ik uit een restje stof van Lola’s jurk.
Ik vond online ooit, een jaar of 2 geleden, een handige tutorial (in het Engels) en printte deze toen meteen af.  Pinterest bestond toen nog niet zeker :)?!
(broekje van Zara)

Voor Lola maakte ik een Blake Dress in een mooie visgraat stof die ik vorige winter kocht bij Petite Couture.  Hij is zwaarder dan gewone katoen wat wordt aangeraden bij dit patroon.  Ik maakte maat 5jaar in breedte en lengte en hoefde niets aan te passen.

 

 

 

De kousenbroek is een gouden glitter kousenbroek van bij H&M en het haarlint kocht ik op Black Friday bij Glitter and Wit.  Ik vind deze haarlintjes/kroontjes écht geweldig leuk.

Ik deed ook nog een hopeloze poging om Lola en Floris samen op de foto te krijgen.  Dan had ik ineens een leuk cadeautje voor de grootouders… ik vrees dat er niets bruikbaar bij zit.  Oordeelt u vooral zelf :)).

Bedankt voor je bezoekje! Ik ga me nu haasten om die volgende feestoutfits tijdig klaar te krijgen. X

BewarenBewaren

27 comments on “Matching party outfits #1

  1. Dat mooie hemdje had ik al op instagram gezien, maar samen met de jurk van de zus = prachtige combinatie! Die zullen schitteren op de feestdagen! Ik wil ook al zoooo lang eens een theohemdje maken, maar daar moet je echt wel eens tijd voor hebben he!

  2. ♥ voor dat hemdje! En mijn ouders, die zouden érg blij zijn met die foto van de twee samen; kinderen zoals ze zijn en niet zoals wij ze graag willen zeker #schaterlach

  3. Super mooie Theo, die moeet ik ook weer eens maken! Ik ben juist weg vaan dde fotos, de eerste links boven is gewoon super leuk, staan zepeima op maar zo als vieruik zijn ze ook heerlijk!

    1. Ik heb eigenlijk niets aangepast omdat het in tricot is en lukt prima 🙂 (wel zeker de smalle versie nemen). Ik naai wel heel vaak met tricot dus heb er wel voldoende ervaring mee … dat helpt denk ik 😉

  4. Super mooie Theo, die moeet ik ook weer eens maken! Ik ben juist weg vaan dde fotos, de eerste links boven is gewoon super leuk, staan zepeima op maar zo als vieruik zijn ze ook heerlijk!

  5. Zo knap!waar vind jij de tijd om te naaien?ik ben er helaas mee gestopt met 2 kleine bengels in huis…groetjes Ellen x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.