Matching Outfits Matching Minds – de rechte jurk nr3

Vorige week verscheen er een nieuw naai-boek in de boekenhandel: ‘Matching Outfits Matching Minds’ van Eef Thys.  Je zag al bij Eva, An, Sylvia en Eef zelf enkele creaties passeren en ik toon jullie vandaag graag de rechte jurk versie 3.

In het boek staan patronen voor dames, meisjes en jongens die het volledig mogelijk maken om het zelfde patroon te gebruiken voor jezelf als voor bijvoorbeeld je dochter en zo te ‘twinnen’.  Wat natuurlijk geen ‘must’ is zoals je hieronder kan zien.  Ik maakte enkel de jurk voor Lola want ik ben persoonlijk geen grote fan van twinnen met je kroost.  Maar zeg ‘nooit nooit’ want ik durf wel eens te veranderen van idee :).

Deze versie van de jurk voorziet een aangeknipte kapmouw en onderaan de jurk een leuke aparte strook, net te kort om echt te spreken van een rokdeel, dat je kan rimpelen of waar je plooien in stikt.  Ik koos ervoor om te rimpelen aangezien de hoeveelheid stof die ik nog had het niet anders toeliet.  Niet dat ik dat ontzettend jammer vond want het stikken van plooien zorgt voor een klassiekere look en dat is net minder mijn stijl.

 

Het resultaat vind ik heel leuk en speels, en zag je die V-uitsnijding achteraan al?
Ik zette hem nog extra in de verf door een zilveren paspel toe te voegen aan de volledige halsrand die doorloopt tot achteraan.

 

 

Lola geeft hieronder nog een kleine impressie van een muis :).

 

 

Stof: Soldeur – Wild van Stof
Patroon: Rechte jurk versie 3 – MOMM
Kousen: Condor bij kousenenkarton.be

Bedankt dat ik mocht meedoen aan deze blogtour Eef.
Veel succes nog met je boek!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 comments on “Matching Outfits Matching Minds – de rechte jurk nr3

  1. Leuk gedaan! Fan van het stofje en de paspel!

    Persoonlijk ook geen fan van twinning, maar natuurlijk hoef je dat niet te doen met de patroontjes he 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.