Little hero outfit

Ik ben gek op Instagram de laatste weken! Ik kan wel zeggen dat het momenteel men grootste inspiratiebron is geworden.  Leuke naaicreaties, kleuren combinatie’s, gematchte outfits met kledij van bekende merken, designs van stoffenontwerpers,… alles flitst aan snel tempo voorbij.

Zo viel me onder andere de account van igotstripes-Studio op.
Een ontwerpduo waarvan de stoffen enkel te bestellen zijn bij Spoonflower.  Toen ze een actie deden met gratis verzending vond ik het dan ook het ideale moment om voor het eerst eens 3 verschillende stoffen bij Spoonflower te testen, allemaal designs van igotstripes-studio.

In dit blogbericht zie je de eerste; een beige ‘organic kotton knit’ met pinguin print.

Ik gebruikte nogmaals men favoriet Ottobre patroon voor sweatpants waarvan ik de zakken veranderde.  De kwaliteit van de stof is … ok.  Eerst was ik lovend, nu ietsje minder maar ik ben zeker niet ontevreden.  Ik liet de stof een nachtje rusten in een emmer met koud water en azijn om de kleuren goed te fixeren maar ik heb toch de indruk dat de stof van kleur zachter is dan hoe ze eruit zag toen ik men postpakketje pas opende.

De tricot is iets stugger van structuur.  Perfect voor dit model van broekje want hierdoor iets dikker dan een standaard tricot maar er zit niet genoeg rek op om bijvoorbeeld te gebruiken voor een legging of longsleeve.

Ik maakte assorti nog een effen zwarte sweater waarop ik ‘HERO’ flockte en een vilten masker.  Men kleine man wil later superheld worden en vraagt al lang achter een ‘superheldenmasker’.  Op Pinterest vind je massa’s voorbeelden en templates.

 

 

 

Patroon: sweater Ottobre 4/2015 nr16 – broek Ottobre 1/2014 nr20
Template masker: Pinterest
Stof: Spoonflower – igotstripes_studio

Bedankt voor je bezoekje! X

BewarenBewaren

24 comments on “Little hero outfit

  1. Mooi stofje, supertoffe broek! Oh die Spoonflower, ik heb me tot nu toe al altijd kunnen inhouden om niet te bestellen, maar hoe lang ga ik dit nog kunnen volhouden als ik al dat moois zie!?

    1. Als je 1 yard besteld zit je er nog net onder als je geen verzendkosten moet betalen. Voordeel is dan ook dat je alles (verschillende stofjes) apart kan laten versturen zonder extra kosten :). Best wachten op de volgende actie dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.