Lily Balou stof – deel 1

Ik was er als de kippen bij toen ik zag dat Mondepot aankondigde dat ze stof ging verkopen van de huidige Lily Balou collectie :-)! Ik zette een herinnering in men agenda  en zonderde mij even af bij de start van de verkoop (ik zat toen bij familie in Spanje),… a woman on a mission haha!

Normaal gezien koop ik voor beide kids een 2-tal outfits van elke Lily Balou collectie maar bij deze kwam het er maar niet van… ik twijfelde te hard over de maten (die soms wat klein vallen) en kon maar niet kiezen, zo’n mooie collecties steeds!

Dus zeggen dat ik blij ben met men Lily Balou stoffen is een understatement :-p!

Ik kocht onder andere een meter van de ‘parrot-stof’ en maakte een t-shirt voor de zoon en een jurk voor de dochter.  De stof is van heerlijke kwaliteit en heeft de perfecte hoeveelheid stretch.

Voor het t-shirt deed ik niets bijzonder; gewoon t-shirt met korte mouwen en enkel boordstof aan de hals, meer moet dat niet zijn…
Ik gebruik steeds een longsleeve patroon van Ottobre en verkort de mouwen.  In Ottobre staan genoeg patronen van t-shirts met korte mouwen maar van deze ben ik zeker dat hij past (verlengd met 2 cm) dus blijf ik liever bij het vertrouwde ;-).

 (Bloemekes water geven met een watergweer… perfect mogelijk :-D)

 

Voor de jurk gebruikte ik een patroon van Brindille & Twig.  Een etsy shop met een hoop leuke patronen (enkel voor jersey kledij voor baby’s, peuters en kleuters).
Het is patroon nr 45, een echte naam heeft het niet, je vindt het hier.

Ik deed 2 aanpassingen die misschien wel wat riskant waren aangezien het de eerste keer was dat ik het patroon gebruikte.  Op de voorbeeldfoto leek het model me net te kort.  Ik verlengde met 8cm, zoomde 2cm om en de jurk valt nu net te lang…

Ik laat het zo… zo gaat de jurk volgende zomer ook nog mee :-). (= ik ben te lui om het te gaan aanpassen :-p).

Er zijn 2 opties bij het patroon; zonder mouwen of met ‘flutter’ mouw.
Ik ben dit jaar best in een flutter/ruffle fase dus ik ging voor die optie maar begreep niet goed waarom er voorzien wordt om er een biesrand tussen te steken…

Ik liet dit dus achterwege en naaide de mouwen aan voor- en achterpand voor het sluiten van de zijnaad.  Ging allemaal prima… maar achteraf gezien is de opening van het armsgat nu misschien groter en de ruffle minder dan voorzien…  Niet storend voor mij maar volgende keer moet ik misschien eerst gewoon het patroon volgen :-).

Conclusie; we zijn hier wel super tevreden met beide stuks en ze zullen deze zomer veel gedragen worden.  Twinning is winning ;-)!

Stof: mondepot.be
Patroon: Ottobre 6/2013 nr.34 en Brindille & Twig nr 45

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 comments on “Lily Balou stof – deel 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.