Leah sweater – La Maison Victor

Bij mijn eerste blik op de Leah trui uit La Maison Victor editie sept/okt 2018 was ik meteen verkocht! Ik breide rustig mijn huidig breiproject af en spurtte erna meteen naar Julija’s shop.  Aangezien Julie de ontwerpster is van dit patroon, én een wolwinkel heeft met de mooiste wol, was dit de place to be om wol uit te kiezen en meteen al wat info mee te krijgen over het patroon.

Ik twijfelde even tussen een gele of groene versie maar koos dan toch voor groen.  Groen is momenteel mijn lievelingskleur voor deze winter.  Voor deze trui breide ik met 1 draad mohair en 1 draad merino samen met naalden nr 7.  Zalig hoe snel dat dat vooruit ging!  Het duurde me slechts 3 weken om deze trui te breien.  Je vind de exacte kleuren en wolsoorten via deze link, te koop als breipakketje, super handig!  Ik maakte maat XS en die zit perfect.

  

De halsboord paste ik lichtjes aan.  De handleiding voorziet 18 naalden en een boord die dubbel wordt geplooid naar binnen toe.  Ik twijfelde of ik dit deftig zou kunnen verwezenlijken en maakte in de plaats een enkele halsboord van 9 naalden die ik niet te strak afkantte.

Op het voor-en achterpand wordt een subtiel ajour detail gebreid aan de zijkanten van beide panden.  Subtiel en mooi, love it!  Dit detail, samen met de pasvorm en pof-look van de mouwen maken het plaatje helemaal af.

Valt het op dat ik tevreden ben van deze trui 😅?

3 comments on “Leah sweater – La Maison Victor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.