Ileana hack #compagniem

De wedstrijd waar niemand kan naast kijken de laatste dagen is wel de naai- wedstrijd van Compagnie M.  In eerste instantie was ik niet van plan om deel te nemen (kwestie van winkansen in te schatten enzo :p) maar toen Marthe nog een keer in de verf zette wat er allemaal te winnen viel ging ik toch nog eens een keertje kijken naar al die mooie prijzen.

Veel ervaring met Compagnie M patronen heb ik niet, enkel de Louisa maakte ik een 3-tal keer.  Enkele lange autoritten later (ik ben Account manager en voor m’n job vaak op de baan) vormde er zich toch een idee in men hoofd.   De Ileana wou ik graag eens een eerste keer maken!  Bij één van men favoriete webshops, Petit Couture, viel men oog op deze mooie paardjes stof van Cotton and Steel.

De stof werd besteld (en bijbesteld want ik had 2m nodig en bestelde slechts 1,5m) en woensdag avond ging ik aan de slag.  Gelukkig lukte het me net om deze jurk te naaien op 2 avonden inclusief assorti haarlintje en hadden we tussen al de hobby’s door even tijd voor een korte fotoshoot vandaag.  Het wollen vestje maakte ik onlangs en is een patroon van B-Inspired Magazine #3.

Ik koos voor volgende opties: standaard bovenlijf met kapmouwtjes. Ik koos het korte knopenpat dat ik versmalde met 0,5cm.  Het rokgedeelte veranderde ik naar een rimpelrok ipv een circelrok.  Paardjes die op hun zijkant stonden vond ik niet zo’n goed idee :).  Ik maakte een dubbel rokgedeelte met druppelvormige zakken in het bovenste gedeelte.

Er is 5 cm verschil tussen beide rokdelen zodat ze beide mooi zichtbaar zijn.  Onderaan werkte ik af met biesband die ik niet volledig terugplooi maar een stukje zichtbaar laat.  Ik vind wel dat dat een mooie én speelse afwerking geeft.

De kraag is de driehoekige peterpan kraag die verdwijnt in de naad.  Kraag en zakken werden afgewerkt met paspelband en overal deed ik hard men best om het patroon te laten doorlopen (bij kraagje, knopenpat en bij de blinde rits achteraan).

 

 

 

 

 

Het haarlintje maakte ik met 3 stroken biesband, simpelweg vlechten en bij begin en einde vastnaaien.  Lola kan alvast niet wachten om maandag met ‘haar paardjesjurk’ naar school te gaan, ‘met haarlint hé mama’.  Gelukkige dochter = gelukkige mama 🙂 :)!

 

 

 

 

 

 

Elk voor- en achterpand van het rokgedeelte is de volledige stofbreedte, zo’n rok zwiert dus ook best prima :).

 

 

 

 

 

Bij deze alvast 2 dikke duimen voor al die massa’s mooie creaties die al werden ingestuurd.  Floris trakteerde zijn zus op een wafel na al dat flink poseren en ik denk dat ik mezelf dat zo meteen ook even gun als ‘prijs’ terwijl ik op de blog van Compagnie M nog eens kijk naar al die geweldige inzendingen. Massa’s inspiratie voor latere projecten me dunkt!

BewarenBewaren

31 comments on “Ileana hack #compagniem

 1. Mooi! Die competitie in de wedstrijd is inderdaad niet mis, viel mij ook al op. (vrees dat mijn pattern-hack niet op tijd af gaat zijn….) Deze jurk komt in ieder geval hoog op mijn inspiratielijstje. Ik vind hem echt geweldig!

 2. Via instagram deze jurk (en dus ook je blog ontdekt) ik vind het echt super leuk! De prijzen zijn idd super, fijn dat je je kans waagt! Mijn dochter is pas 2m dus nog wat te vroeg hier om deze patroontjes te gebruiken!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 3. Via instagram deze jurk (en dus ook je blog ontdekt) ik vind het echt super leuk! De prijzen zijn idd super, fijn dat je je kans waagt! Mijn dochter is pas 2m dus nog wat te vroeg hier om deze patroontjes te gebruiken!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 4. Via instagram deze jurk (en dus ook je blog ontdekt) ik vind het echt super leuk! De prijzen zijn idd super, fijn dat je je kans waagt! Mijn dochter is pas 2m dus nog wat te vroeg hier om deze patroontjes te gebruiken!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 5. ik vind hem echt helemaal mooi geworden hoor! Hier zelfde gedachte qua deelname en winkansen (ik heb dus geen kans gewaagd..), en jij valt echt niet ten onder aan de andere inzendingen hoor, super! (hoe krijg jij een rimpelrok zwierend..of is de stof zo soepeltjes?)

  1. Dankjewel! Zo'n deelname dwingt me wel eens om rustiger te naaien dan anders en te letten op alle details :)). Dus daar kan alvast al maar iets van opgesteekt hebben. Ik denk dat de rok zo zwiert omdat er zoveel stof in zit 2 x 110cm b x 2rokdelen> heel wat stof 🙂

 6. Mooi. Ik plande om twee dochters in het nieuw te zetten, maar besloot het bij één stuk te laten. De concurrentie is zeer groot, ik zag al prachtige stuks passeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.