‘Ik ga op reis en ik neem mee…’

‘… een koffer vol stof’ moet zij gedacht hebben :-).

Laurence nam niet enkel voor zichzelf enkele meters mooie Liberty stof mee van haar laatste business trip naar Londen maar voorzag wat extra lege plaats in haar koffertje koffer voor mij. Vreugdedansje!

Pareltjes van stoffen vind ik het en ze blijven hier dan ook steeds een tijdje onaangeroerd liggen.  Ik koos onder andere deze zachte bloemetjes print en wist eerlijk gezegd ook niet meteen wat er mee aan te vangen.

Inspiratie kreeg ik bij het zien van deze jurk op IG.  Julie gebruikt wel vaker de patronen van Coup Coup en verkoopt ook enkele patronen in haar winkel Julija’s shop.  Dit patroon, Amélie, had ze net niet dus kocht ik het online op de website van coup coup zelf.

Uit ervaring leerde ik al dat de patronen van Catharine Deweerdt (oa ook van de boeken ‘Zelfgemaakte kleertjes’) steeds aan de ruime en lange kant zijn.  Ik knipte dus al uit voorzorg de panden voor het rokgedeelte 5cm korter en zoomde om met 4cm… nog is de jurk aan de lange kant.

Deze jurk verhuisd dus meteen mee in de doos lente/zomer kleren die ik net aan het opbergen was tot volgend jaar.  Ook aangezien de jurk, zoals voorzien in het patroon, nergens gevoerd is.  Ook bovenaan niet… er is enkel een halsbeleg.  En zo meteen bij een eerste keer dat ik een patroon gebruik aanpassingen doen dat durf ik niet.  Al lijkt het me zeker haalbaar om zelf even een voering te voorzien voor bovenpand en rok.

 

 

In het voorpand is een plooi voorzien in het midden.  Ik paste ze een beetje aan en maakte ook 2 kleine plooien er net naast.  Dat mocht wel aangezien de jurk verder eerder sober is.  De jurk sluit achteraan met knoopjes.

 

Ik kijk er al naar uit om die doos volgende lente weer boven te halen! En Lola ook denk ik ♥.  Bedankt voor je bezoekje X

 

 

BewarenBewaren

6 comments on “‘Ik ga op reis en ik neem mee…’

  1. Heerlijke jurk! En idd, zo helemaal lente en zomer, doet me spontaan denken aan de eerste narcissen en krokussen en zo 🙂 prachtig stofje zeker, en die extra plooitjes zijn echt super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.