Graphic sweater and a NY’s resolution

NL/ENG

Mijn eerste naaisel van het nieuwe jaar is de grafische trui uit ‘Stof voor durf het zelvers 3’.  Meteen na de lancering kocht ik het boek want deze mocht zeker niet aan mijn naai-boeken collectie ontbreken!  Zo’n mooie samenwerking tussen 2 blogsters/vriendinnen Griet en Annick, en een boek vol leuke patronen, die moest ik hebben.

The first creation of this new year is a graphic sweater from the Dutch sewing book called ‘Stof voor durf het zelvers 3’.  A collaboration between 2 blogging friends Griet and Annick, who made a book filled with cool patterns for all ages.

   

Ik maakte de trui in de effen zwarte French Terry van See You At Six en werkte de randen af met de bijhorende boordstof.  Ik liet me ook verder inspireren door de zussen Sluijs en streek een applicatie in koperen flexfolie op de sweater.  Perfect om een basic sweater wat te pimpen zoals ze zelf ook deden bij het voorstellen van hun collectie… én de perfecte gelegenheid om mijn Silhouette Cameo ook nog eens van onder het stof te halen.

Blijkt dat ik die gemiddeld 1 keer per jaar gebruikt heb de afgelopen 2 jaar, niet bijzonder veel dus #understatement. Bij deze heb ik dan ineens het zowaar enige goede voornemen gemaakt om die dit jaar toch wel regelmatiger te gebruiken.  Het zelfde geldt voor mijn Bobbin Hood kit, die gebruikte ik ook maar 1 keer het voorbije jaar, woeps.

I made the sweater in a black uni color French Terry from See You At Six and finished all edges with matching ribbing.  I was also inspired by the sisters Sluijs to add an application on the front of the sweater by using flexfoil.  It was the perfect occasion to obligate my self in using my Silhouette Cameo which I only used once last year, whoops.  When I realised this I made myself the New Year’s resolution that I really should use it a bit more this year.  

Lola voelt zich alvast helemaal geweldig in haar ‘trui met tunnel’ 😊.
Lola is feeling totally great in her new sweater ‘with tunnel’ as she calls it herself 😊.

Stof/Fabric: See You At Six 
Boordstof/Ribbing: See You At Six
Flexfolie/Flexfoil: Lolika 

3 comments on “Graphic sweater and a NY’s resolution

  1. Supermooi! Zelf grote fan van de trui (er rolden er al 2 van onder mijn naaimachine) maar deze versie ga ik toch gebruiken als inspiratie! Welke lettertypes heb je gebruikt?

  2. Een hele mooie! Mijn man heeft me gezegd meer effen stof te kopen en ik was daar niet direct zo’n voorstander van, maar je kan natuurlijk wel met een kleine ingreep zorgen voor een leuk accent of een leuke quote, merci voor de tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.