De romantische tour op met Odette

Als fan van ruffles van het eerste uur viel ik als een blok voor de Odette jurk toen ik ze tegen kwam bij een rondje scrollen op Pinterest.  Het is een PDF patroon van Amerikaanse makelij.

Ik ging helemaal de romantische tour op door ze te maken in een prachtig kleurrijk Liberty stofje van bij Julija’s shop in Antwerpen.  Het is een soepele katoen, net wat je nodig hebt voor deze jurk.

Ik maakte maat 6 jaar voor Lola op basis van de matentabel en de jurk zit perfect.  Het is een eerder los model met een bepaald ‘flow’.  De ruffles zijn echt xxl bij dit model.  Ze lopen ook van achter door tot helemaal vooraan.  Je hebt dus best wat stof nodig voor deze jurk ook al zijn er geen mouwen.  Voor de jurk zelf had ik 1,5m nodig, voor het binnenjurkje minder, al weet ik niet meer exact hoeveel want ik nam een soepel licht roze katoentje uit mijn voorraad dat mooi matchte.

 

Wat ben ik verliefd op mijn Lola in deze romantische jurk.  Deze stijl staat haar super, al zeg ik het zelf.

De sportieve adidassen moet je even zelf wegdenken.  We begonnen onze fotoshoot in de tuin met mooie sandalen, om die dan na een onderbreking verder te zetten in de tuin van de buren waren net verbouwd werd en dus nog allerlei stenen, en glas in het rond liggen.  Safety first ;)!

 

Alle randen werden afgewerkt met licht roze lockgaren die ik speciaal voor dit project kocht.  Bedoeling was om de randen zichtbaar te laten om zo een leuk kleuraccent te hebben.  Het effect is iets minder opvallend dan verwacht, waarschijnlijk omdat het een lichte kleur van garen is op een drukke stof.  Toch vind ik het zo ook al super geslaagd.  Ik probeer het later zeker nog een keer maar dan met een opvallende kleur garen op een lichte kleur stof.

Ik doorstikte alle naden, om die ruffles toch maar mooi naar buiten te laten vallen en de kans op ‘naar binnen plooien’ te verminderen.  Het helpt, hoera! Samen met het feit dat de randen van de ruffles zelf niet werden omgezoomd.

 

Ik wil je het eerste deel van onze fotoshoot, mét mooie sandalen en close-up van de rug, niet onthouden.

 

 

 

 

Stof: Liberty Prince George – Julija’s shop
Patroon: Odette jurk – Violette Field and Treaths
Sandalen: Galucci – Anna Pops

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 comments on “De romantische tour op met Odette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.