Cocoondress; patroon van Groovybaby and mama !

Al van het eerste uur ben ik fan van Trine van Groovybaby and mama en volg ik haar blog.
Ze heeft een übercoole stijl en maakt geweldige creaties voor zichzelf en haar kids.  Soms kan ik nog dagen terugdenken aan een kledingstuk dat ze maakte… zo ook bij deze jurk.

Wat sprong ik dus een gat in de lucht toen ik op haar Instagram account las dat ze een patroon ging ontwikkelen voor de ‘Sew what club‘. De ‘wat’ club? zie ik u al denken :), dat dacht ik ook ja.

Na enig opzoekwerk (ik was vastberaden aan dat patroon te geraken jawel) kwam ik erachter dat je je moet inschrijven voor een soort abonnement.  Ik koos voor het maandelijks abonnement twv zo’n 7€/maand waarvoor je in ruil elke maand 2 kinderpatronen krijgt toegestuurd. Je kan je abonnement steeds opzeggen wanneer het je niet bevalt dus ik geef het zeker nog een tijdje een kans en ben benieuwd welke patronen er nog zullen volgen.

Maar als eerste dus de Cocoondress van Trine :-)!

Ik ging voor een okergele warme sweaterstof uit de voorraad in combinatie met een zwart-witte legging (diapersandmilk).  Zwart-wit samen met okergeel is 1 van mijn favoriete kleurencombinaties.

Het patroon zelf is eerder beperkt in uitleg.  Het is geen ingewikkeld model dus elke naaister met een beetje tricot ervaring kan dit gerust aan.  De werkwijze is identiek aan het ineensteken van een sweater, je steekt enkel ‘ruffles’ tussen mouw en schoudernaad.  Ik verlengde de mouwen met 17cm want zo een mouw tot net aan de elleboog vind ik niet praktisch.  Volgende keer neem ik 15cm denk ik, nu komt de mouw net wat te lang.
Ik heb de mouwen ook verbreed met 3cm bij elke mouw.  De eerste versie was te smal voor Lola en ze kreeg haar armen er amper door.  Ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik ze verlengde en sweaterstof gebruikte.

In de uitleg worden de ruffles ook niet afgewerkt aan de randen.  Ik ben dus eens benieuwd wat dat zal geven na een eerste wasbeurt.

Voor de rest niets dan lof voor dit leuke patroon met speelse vorm en high-low zoom onderaan.

 


Stof:
voorraad
Patroon: Cocoondress via Sewwhatclub

BewarenBewaren

BewarenBewaren

25 comments on “Cocoondress; patroon van Groovybaby and mama !

 1. Wat een hip setje zeg heb je leuk gedaan,
  Ik ben vanaf het eerste uur fan van jouw blig, je maakt echt leuke kleding
  Groetjes anoeska (pinkbubbels)

 2. Gave set! Ben gek op oker en zo'n patroon ziet er tof uit! Wat ik me nu afvraag, hoe heb je die onderboord netjes om kunnen zomen? Hier krijg ik dat nooit voor elkaar als voor en achterpand ongelijk zijn..Hoe doe je dat in de bochten?
  Wel apart trouwens, de naam van de jurk. Dacht dat het over de nieuwe van Heidi and Finn ging, maar blijkbaar enkel zelfde naam

  1. Ja gek hé, beide patronen zijn dan ook vlak na elkaar uitgekomen. Ik denk dat daar ontwerpsters moeten gevloekt hebben ;-). Voor de zomen doe ik niets speciaal, gewoon rustig omzomen met men meetlatje 🙂 en vol steken met naalden

 3. Oh superleuk! Ik ben aan het twijfelen om me ook een lidmaatschap te kopen. 't Is altijd een risico he, als je niet weet wat je krijgt… Dit is alvast een heel mooi patroontje! En je maakte er een tof kleedje van, ik ga je vanaf nu ook volgen 🙂

  1. dankjewel :), voor elke nieuwe volger doe ik hier een vreugdedansje haha. Gelukkig is het lidmaatschap niet té duur… anders deed ik het ook niet denk ik. Ik ga alvast ook eens naar jou blog kijken 😉

 4. Supertof zeg!!!!
  Ik ga ook op zoek naar het patroon! Hopelijk kan je het ook apart kopen, want het idee van het lidmaatschap vind ik wat dubbel. 7€ is veel als de patronen je die maand niet aan staan he.

  1. Ja dubbel hé, de 2 volgende kinderpatronen die er nu aankomen zijn precies ook niet men ding :s. Gelukkig hang je nergens aan vast en kan je gerust uitstappen wanneer je wil. Alleen extra vervelend als er erna weer een toppertje bij zit :-p

 5. Die jurk bleef ook dàgen in mijn hoofd hangen. Ik werd geen lid, omdat ik denk dat er voor mijn tieners niet vaak iets zal tussenzitten. Maar deze is absoluut geweldig!

 6. Stel dat ik mij lid maak, heb je dan een idee of ik nog aan dit patroontje geraak? Het is echt een patroon voor mijn dochter, maar ik wil me niet lid maken als ik er geen gebruik van kan maken…
  (als in: het is een patroon van begin deze maand kennelijk, geen idee of je in het verleden kan duiken)

  1. Ik heb men abonnement eind september genomen en kreeg toen het patroon in men inbox van de 2de helft van de maand september. Dat is voor oktober al een ander patroon dan de Cocoondress… dus denk dat het nu misschien ook het geval is en je dan dat andere patroon krijgt (minder de moeite). Je kan hen gerust een mailtje sturen, ze antwoorden snel!

 7. Hallo, na lang zoeken heb ik het patroon nog altijd niet gevonden. Heeft u misschien een link met het patroontje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.