Cocoondress #2

Al meteen na de eerste versie die ik maakte van de Cocoondress plande ik om een 2de te maken.  De jurk zit snel in elkaar en valt erg leuk!

Je kan het patroon nu ook afzonderlijk kopen rechtstreeks bij Trinne, zonder dat je lid moet worden van de Sew What club.  Dat lidmaatschap zette ik eerder deze week trouwens stop.  Het was altijd wel leuk om af te wachten welke 2 patronen je zou krijgen die maand maar er was nooit iets bij wat ik eigenlijk wou maken…  dan is het natuurlijk een beetje zot om toch lid te blijven.

Toen ze bekend maakten dat je binnenkort de patronen van hun ‘clubje’ ook gewoon afzonderlijk kan kopen gaf dat de doorslag.

Voor deze jurk deed ik weer enkele aanpassingen.  De mouwen werden verlengd met 17cm (2cm minder had net beter geweest) en verbreed met 3cm zodat er een longsleeve onder kan.

De halsuitsnijding viel me net iets te wijd open bij de originele versie dus zette ik deze keer boordstof aan de halsopening.  Past perect bij dit type jurk in sweatstof van Andrea Lauren.

 

 

 

De ruffle heb ik deze keer wel gevoerd (niet voorzien in het patroon).  Hij valt net wat minder breed omdat ik vergat een cm naadwaarde toe te voegen voor het voeren.

Wij zijn weer een gemakkelijke jurk rijker!  Misschien binnenkort nog maar eens overschakelen op katoen ;).

 

 

Stof: kiwifabrics.be
Patroon: Cocoondress by Groovybaby and mama
Legging: diapers and milk

BewarenBewaren

20 comments on “Cocoondress #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.