Caroline Party Dress met een circelrok

De ‘Caroline Party Dress’, velen onder jullie hebben er misschien nog niet van gehoord van dit patroon.  Ik kwam er alvast nog niet meteen veel tegen in blogland, doodzonde eigenlijk.

Het is een PDF patroon van de Amerikaanse blogster achter Welcome to the mouse house.  Ik maakte het patroon al eerder maar de vorige versie dateert toch van een dik jaar geleden.  Hoog tijd dus om deze nog eens van onder het stof te halen.  De vorige keren dat ik dit patroon gebruikte waren het steeds de favoriete kledingstukken uit de kleerkast.

De jurk heeft net dat ietsje anders dan bijvoorbeeld de basisjurk van svdhz, de Ileana of de Tinny (ook zeker allemaal toppatronen). Het bovenstuk heeft een mooi aangetekend kapmouwtje en valt net iets korter waardoor de rok heel mooi drapeert.  De uitleg bij het patroon is ook super duidelijk en je kan kiezen voor een bovenstuk met kraag of zonder, met volledige voering of enkel bovenaan gevoerd.

Ik koos ervoor om (deze keer) het kraagje achterwege te laten maar wel volledig te voeren in effen zwarte katoen.  Het patroon voorziet een rimpelrok dewelke ik heb veranderd naar een circelrok (na een smeekbede van dochter om nog meer zwiergerief te maken ;)).

Ik maakte onderaan de rok nog een extra plooike en liet een klein stukje van de biesband piepen ipv helemaal naar binnen te draaien bij het omzomen. Bij een circelrok geen evidentie moet ik u zeggen, mijn geduld werd ruim getest bij al dat strijken :).

 

 

De outfit wordt gecombineerd met een mooie gebreide vest van CKS en kousenbroek van bij Goldfish met een hartje op elk been, denk van Emile en Ida.  En zolang ik zwier-dingen blijf maken scoor ik bij men dochter.  Zo fier als een gieter is ze met deze jurk.  Extra meegenomen is dat fotoshoots als een fluitje van een cent gaan :-)!

 

 

 

Deze jurk is alvast ook uitvoerig getest en speel-proof bevonden.
Springen, lopen, klimmen,… piece of cake :).

 

 

Het stofje is eentje uit men voorraad, lang geleden gekocht geen idee meer waar.  Ik rekende en telde en kreeg uit anderhalve meter stof ook nog een circelrok voor een nichtje (gevoerd met een wit katoentje).  Ze verjaart binnenkort en is er hopelijk ook heel blij mee!

Stof: katoen uit stoffenvoorraad
Patroon: Caroline Party Dress – aangepaste rok

 

Bedankt voor je bezoekje!

 

BewarenBewaren

12 comments on “Caroline Party Dress met een circelrok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.