Some rare selfish knitting and sewing

NL

Ik deed van selfish breien en naaien en zorgde er in 1 klap voor dat alles wat bij elkaar paste.  Ik maakte een sjaal in mohair van Kid Annell van bij Julija’s shop.  Ik werd helemaal verliefd op dit kleurenpalet maar breide de sjaal iets anders.  Ik wou een enkele sjaal ipv een dubbele en zette hiervoor ook 40st op maar breide alle steken rechts ipv met tricotsteek, met naalden nr 10 ipv 15.  Ik gebruikte 3 bolletjes per kleur en had dus in totaal 9 bolletjes nodig.

Van de felblauwe kleur voorzag ik meteen een extra bolletje voor een matchende haarband.  De haarband is het Libel patroon uit  ‘Boven de wolken’ winter 2016.

   

Nu ik wat tijd nam om iets voor mezelf te maken was het de perfecte timing om ook Eva’s ‘All weather sweater’ te testen.  Het patroon zal eind deze maand ergens gratis te downloaden zijn op haar blog.  Ik maakte een eenvoudige versie in grijze melée sweater met fleece vanbinnen, lekker warm dezer dagen.  Om het geheel wat te breken voegde ik een fijne applicatie toe in flex folie.  Je vind de afbeelding hier, gewoon traceren met silhouette studio en uitsnijden.

Ik had nog net voldoende wol over voor een tweede haarband dus Lola kreeg er ook één aangezien ze mijn exemplaar zo geweldig mooi vond.  Ik maakte die wel iets smaller en korter.  Een haarband breien is trouwens een aanrader, dat gaat echt snel vooruit wat best een uitzondering is bij breiprojecten, bij mij toch 🙂.

   

Wol: mohair – Annell
Patroon: sjaal, geen – haarband, Libel ‘Boven de wolken’ winter 2016
Patroon sweater: all weather sweater – blog by Eva Maria  (coming soon)
Stof sweater: eigen voorraad

 

3 comments on “Some rare selfish knitting and sewing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.