Slaapkamer make over

Voor haar 8ste verjaardag kreeg Lola een make over van haar slaapkamer.  Het meegroeibed, de commode en veel te zware kledingkast ruimden plaats voor een nieuwe frisse kinderkamer met bureau.

Aangezien we in een rijhuis wonen was het belangrijk om zoveel mogelijk licht binnen te trekken. We verfden alle muren wit en schuurden de houten vloer.  Alle meubels bleven ook sober en strak en werden zorgvuldig gekozen om de ruimte zo goed mogelijk te benutten.

De kamer indelen was niet evident.  Er loopt een schacht van een schouw door de kamer, het raam zit eerder laag en er zijn verschillende boordjes waar leidingen onder zitten.  Dat zijn de nadelen van een oud huis maar verder is het ook zo charmant.

Een bed met hoofdeinde was geen optie door die schacht, daarom koos ik dit eenvoudige model bij Maisons du Monde.  Het beddengoed kocht ik op de webshop van vtwonen en enkele zelf gemaakte kussenslopen mochten niet ontbreken.  Ik ben helemaal weg van de stoffen van Rico designs te vinden bij Julija’s shop.

Voor het maken van de kussenslopen gebruikte ik deze tutorial van By Miekk, super simpel en in een wip voeg je je eigen touch toe aan een kamer.  De geweven hangdecoratie boven het bed en het tapijt komen van bij Casa, het rieten krukje eveneens van bij Maisons du Monde.

Voor de kast lieten we een offerte opmaken voor een kast op maat gezien de boordjes onderaan de muren en die schacht maar dat bedrag liep al snel hoog op.  Voor een slaapkamer leek ons dat toch net te duur en riskeerden we het om een stuk te zagen uit een Ikea PAX kast.  Het verschil in prijs was aanzienlijk en we deden dan ook een vreugdedansje toen ons plan probleemloos lukte.

Achteraan de hele kast werd aan de onderkant een stuk van 18cm hoog en 10cm diep uit alle planken gesneden alvorens de kast in elkaar te zetten.  De kast schoof zo mooi over de boordjes en staat perfect stabiel.  Bij het installeren van de planken en manden zag je langs de binnenkant van de kast er al amper iets van en zodra de kast gevuld was zag je het helemaal niet meer.

Aan de overkant, naast het raam, was nog voldoende plaats voor een bureau.  Het voornaamste wat Lola doet als ze thuis is, is knutselen en tekenen.  Een bureau op haar kamer moest wel een schot in de roos worden.

Ik koos opnieuw voor een fris meubel zonder zwaar ladeblok of dergelijke.  In de linkerdeur van Lola’s kast werden verschillende ijzeren manden vrij gehouden voor knutselgerief, teken- en kleurboeken.  Zo heeft ze toch voldoende ruimte om al haar spullen op te bergen.  Ik werd helemaal verliefd op deze hairpinleg- poten na dat ik ze ergens zag op Pinterest.  Na wat online zoekwerk vond ik exact wat ik zocht , gele poten met drie ‘staven’ per poot.  Een simpele MDF plaat er op en voor een beperkt bedrag heb je een super leuke bureau.

Twee zelfgemaakte pennenzakken uit toile cirée, ook van Rico designs bij Julija’s, maken het plaatje af.  Eén pennenzak werd gevuld met nieuwe potloden en de andere met nieuwe stiften.  Om pennezakken te naaien in toile cirée zonder voering gebruikte ik deze tutorial.

Naast tekenen en knutselen is Lola helemaal in de ban van boeken en strips.  Achter haar bed werden een ijzeren magazine rekje en 2 schabben opgehangen zodat ze altijd voldoende leesmateriaal bij de hand heeft.

Het leukste van dit alles was nog dat ze gedurende 3 weken bij haar broer ‘logeerde’ en geen 1 keer kwam kijken wat wij aan het uitspoken waren in haar slaapkamer.  Het moment dat haar kamer klaar was en ze mocht gaan kijken was dan ook goud waard.  Zo gelukkig dat ze is met haar nieuwe grote meiden kamer ❤.

 

 

6 comments on “Slaapkamer make over

  1. Zal wel zijn dat ze. Ontkent is, zo’n superleuke meisjeskamer! Leuk dat jullie zelf zoveel geknutseld hebben 👏👏👏

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.