See You At Six – boys stuff !

Gelukkig zijn er de stoffen van See You At Six!  Ik word er steevast op verliefd én het geeft me inspiratie om te naaien voor de zoon… iets wat hier echt niet zo vaak gebeurd.  Zoals bij kledij in winkels zo ook met naai-inspiratie, voor meisjes is er gewoon veel meer.  Stoffen, patronen, mogelijkheden qua modellen,… je noemt het maar op.

Dus wat ben ik dankbaar voor deze collecties!  Floris kreeg in één klap 3 stuks en wat was hij blij.

De ‘bruine’ French Terry verbaasde me het meest toen ik die live zag.  Die tint bruin is echt wondermooi.  Ik denk niet dat ik in het verleden al ooit stof kocht in die kleur en nu ben ik er stapelverliefd op.  Er stond enkel een sweater op de planning maar uit 1m kreeg ik ook nog een zelfgetekende short, beide maat 110.  Die short dat wordt een top stuk dat hier super veel gedragen gaat worden.  Het past zo mooi bij Floris zijn blonde haren.

Moest er interesse zijn wil ik het patroon van deze short in 1 maat gerust delen hier op mijn blog.  Laat het me dan even weten.  Hier rolde ik de broekspijpen op maar de short valt ook heel mooi zonder opgerolde pijpen.

  

De sweater is eer eentje gemaakt met het gratis patroon van Griet, de Emma sweater in maat 5 jaar.  Ik sneed een afbeelding uit met mijn Cameo uit flexfolie en streek deze op de voorkant.  De afbeelding vind je hier.

  

De broek die bij uitstek vorig jaar het meest gedragen werd door Floris is de zwarte grid broek gemaakt met het gratis blanche sweatpants patroon.  Dus al snel wist ik dat de blauwe grid opnieuw een broek moest worden voor hem.  Ik blijf fan van broeken met verlaagd kruis, Floris echter vroeg om een broek zonder lager kruis aangezien dat niet zo handig is tijdens het breakdancen (nieuwste toevoeging aan de hobby’s).  Enter de Mini Hudson pants.  De afwerking aan de zakken, hier gemaakt uit de bijhorende boordstof, vind ik een geweldig detail.

  

Op beide broeken naaide ik vooraan op de heupboord een lint dat ik in het midden vast stikte.  Ik gebruik hiervoor steeds keperlint/keperband?  van bij Nostex.  Enkel als leuke afwerking, functioneel is dat niet maar het maakt beide broekjes net af voor mij.

Het marcelleke is er eentje van Emile et Ida gekocht bij Goldfish.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 comments on “See You At Six – boys stuff !

  1. Nicky, wat mooi allemaal! En ik moet nu 3 dingen kwijt: 1. Ja graag dat shortpatroon online zwzwieren mss past mijn smalle 7jarige daar wel in! 2. Waar in het mechelse kan je op die leeftijd al aan breakdance doen? Ik heb er hier ook eentje rondlopen die dat wil doen. 3. Zot schoon weeral!

    1. okido dat patroontje komt er aan 😄 (eerst even op verlof hehe). Ik stuur je een berichtje met alle info ivm de breakdance lessen 😘

  2. Wauw, prachtig! Die kleur is inderdaad geweldig, ik denk zelfs dat het alle kleuren haartjes wel staat. En dat shortjes patroon is heel erg welkom! Mijn zoontje heeft dezelfde maat 🙌

    1. Super dikke merci Rineke! Ik digitaliseer het patroon en binnen een week zet ik het hier op mijn blog 😉 xx

  3. Zalig mooi allemaal! Ik heb weer inspiratie opgedaan. En hier ook ja voor het shortjespatroontje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.