Schoolhouse Pinafore

Een gekoesterde lap stof… ze bezorgd me altijd wat kopzorgen.

Waar de ideeën anders vlot stromen zit ik plots vol twijfel.  Het duurde dus ook een hele tijd eer ik wist wat te doen met deze stof.  Lola’s kast hangt reeds vol met zomerkledij dus daar hoefde echt niets meer bij maar deze stof schreeuwt echt zomer vond ik.  Een rokje leek me dan te simpel voor deze heerlijke zachte stof… een jurk zou jurk nr 31 worden voor deze zomer (kid you not :/).  Twijfel alom.

De klik kwam er met het ‘Schoolhouse pinafore‘ patroon.
Een type salopet/jurk/pinafore ding, hoe noem je dit eigenlijk? dat ik tegenkwam op Pinterest.

Perfect patroon om eens uittesten voor de herfstcollectie (waar ik nog niet aan wil beginnen, met dat heerlijke zomerweer van de laatste dagen) en waar ik van overtuigd was dat het niet zou misgaan.

Ik naaide nog een bijpassend topje in een effen tricot van Elvelyckan design.  Bedoeling was om ruffles toe te voegen aan de mouwen maar het was net het laatste lapje van de stof dus die moest ik achterwege laten… jammer, want dat had ook nog cute geweest denk ik dan :).

 

 

 

Ik maakte maat 5 jaar voor mijn 6-jarige Lola.  De ‘pinafore’ is nog wat te lang voor Lola maar voorlopig kort ik deze niet in, zo kan hij volgend jaar zeker nog mee!

Een volgende herfstversie zou ik wel een 5-tal cm korter maken.  De (sier)knopen op de rug liet ik achterwege.

 

 

 

Foto’s genomen in Van Uytsel, Kontich

Stof ‘pinafore’: www.bambiblauw.be geweven katoen Fred & Ginger collectie deze zomer
Stof shirt: uni tricot Elvelyckan design (eigen shop)
Patroon ‘pinafore’: Schoolhouse Pinafore
Patroon shirt: Ottobre 6/2013 nr.34 mt 110 mouwen weg gelaten

 

BewarenBewaren

7 comments on “Schoolhouse Pinafore

  1. Zo mooi! Ik twijfel ook altijd eeuwen vóór ik beslist heb wat ik van een gekoesterd stofje ga maken, want op is op, maar ik probeer me hier toch wat over te zetten 😀

  2. Mooi! Dit was voor mij ook een lang gekoesterde stof 🙂 en uiteindelijk heb ik er een vestje mee gemaakt dat te groot is voor mij 🙁 dus nu is het een cadeautje voor moederdag geworden..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.