PLUTO – gebreide top

Na het breien van deze top besliste ik al snel dat ik nog een tweede top wilde breien met ajour detail voor Lola.  Wat hou ik ontzettend van het model en die mooie ‘gaatjes’.  En met ons Belgisch weer is dit een perfecte top die in een effen kleur regelmatig uit de kast komt want dat past op zoveel.

Bij de Mars top stonden de gaatjes op de mouw, hier staan ze aan de zijkanten van het voor- en achterpand.  Ik maakte maat 6 maar dan met naalden nr 4 ipv 3,5 aangezien ik die net gebruikte voor de vorige top en ik het wel handig vind om gewoon lekker verder te breien met dezelfde naalden die ondertussen goed in de handen liggen.  Voor deze top, maat 6 met naalden nr 4, had ik 4 bolletjes nodig.  De wol is opnieuw van Borgo de Pazzi, de Giza, nr 15 van bij Julija’s shop.  Een prachtige warm gele kleur waar ik grote fan van ben.

   

   

De top heeft achteraan een kleine split en sluit met een knoopje.  Bij het schrijven van dit blogbericht ontdek ik net dat ik daar geen foto’s van heb.  Lola was zo rustig aan het kleuren en was net een tekening voor me aan het maken dat ik even over het hoofd zag dat haar haren er over vallen.

De halsboord zelf wordt aangebreid met rondbreinaalden.  Ik werd even zenuwachtig van het idee alleen al want dat was helemaal nieuw voor me.  De juiste rondbreinaalden vond ik eveneens bij Julija’s shop en Julie toonde me ineens hoe dat werkt.  Wat geweldig lief dat ze steeds de tijd neemt om je verder op weg te helpen!  Van rondbreinaalden zelf kan ik nog niet zeggen dat ik fan ben maar ik ben wel heel blij dat ik het nu wel al eens probeerde.

  

Patroon: Pluto top – toppertjes zomer 16/17
Wol: Giza 15 – Borgo de Pazzi – Julija’s shop
Culottes: Bobo Choses – Babyshop

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 comments on “PLUTO – gebreide top

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.