Noë jas van La Maison victor – mét voering

Ik maakte mijn eerste jas!  Na 5 jaar naaien werd het tijd om de angst voor het maken van een jas opzij te zetten.  Echt angst zal het niet geweest zijn, ik zag eerder op tegen het vele naai-werk.  De Noë jas van La Maison Victor vond ik al van in het begin een prachtig manteltje en leek me ook perfect om als eerste jas te maken.  Het is een mooi recht model zonder al te veel tierlantijnen.

De patroondelen voor de voering moet je zelf tekenen op basis van de uitleg te vinden bij de Chloë jas voor dames.   Ik vond dit best omslachtig en dat tekenen leek een eeuwigheid te duren.  Maar een winterjas zonder voering leek me nu echt niet praktisch dus die voering moest er komen ondanks het trage tekenproces.

Eens alle delen getekend en geknipt is het in elkaar naaien een makkie. De mantelstof kreeg ik van Editex en is een heerlijk zachte donkerblauwe wolmix met spikkel.  Voor de voering gebruikte ik een sweater stof uit mijn voorraad die achteraan fleece heeft.  Ik gebruikte dan ook die fleece als goede kant zodat de jas lekker zacht is vanbinnen.  De zakken stikte ik niet op het voorpand maar in de zijnaad, ik vind dat persoonlijk mooier.

   

   

De rits zit mooi verstopt achter een flap.  Ik las op andere blogs dat die flap wat vaak open hangt als de jas toe is en dat dat jammer genoeg niet zo mooi is.  Ik loste dat op door 3 stukjes velcro vast te naaien op zowel linker- als rechterpand.  Eentje bovenaan, in het midden en dan onderaan.  Ik gebruikte donkerblauwe velcro zodat je die amper ziet.  Probleem opgelost!

Lola draagt hier haar Odeline jurk, gemaakt tijdens de patroontest.  Odeline is het nieuwste patroon van Iris May en wij zijn grote fan!  Jas en jurk matchen zo mooi samen!

De mooie accessoires kochten we bij Goldfish – sjaal Repose AMS – sokjes Bobo Choses.

5 comments on “Noë jas van La Maison victor – mét voering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.