Nieuwe herfstoutfits… ook voor mezelf!

Een dikke week geleden arriveerden we weer thuis na een fijne zomervakantie in oa Oostenrijk en Italië.  Wat doet dat deugd die quality time met het gezinnetje ♥.

Bij onze thuiskomst werd ik verwelkomd door een mooi stapel herfst/winter stofjes die ik nog kocht voor ons vertrek.  Het was even moeilijk om te kiezen met welk project eerst te beginnen dus maakte ik een ‘simpele’ longsleeve voor Lola in een geweldig grid stofje.

Viel het jou ook al op dat er bijna in elke leuke collectie van verschillende merken grid terugkomt?  Het past dan ook bijna op alles, zo handig én hip tegelijk ;-).  Het patroon is van Ottobre en ik zoomde hier gewoon alle randen om en stikte vast met de tweelingnaald.

 

 

Na de longsleeve waagde ik mij aan een moeilijker project, een bomber jacket voor mezelf.  Ik en selfish sewing dat is hier nog geen groot succes geweest in het verleden.  In de voorbije 2 jaar denk ik dat ik 4 keer iets voor mezelf maakte en ik draagde de stuks werkelijk nooit, echt nooit.  Zonde toch van de stof en de moeite… daarom dus ook dat ik het maar niet snel opnieuw probeerde.

Het boek van Eva, Urban Style, deed me wel weer zin krijgen en na het zien van deze en deze geweldige bomber jackets was ik overtuigd om het toch opnieuw een kans te geven dat ‘selfish sewing’.

 

 

Ik maakte de Berlin Beat in maat S-M en hij bevalt me helemaal! Ik verkortte ook de mouwen met 5 cm zoals zij en dat was geen overbodige luxe zoals je kan zien.  Nu ben ik ook niet groot van gestalte en heb ik dus misschien ook korte armen :-p.

De MDH nam snel enkele foto’s met zijn telefoon want hij verafschuwd mijn spiegelreflexcamera.  Dus u moet het er daar even mee doen.  Ik ben al blij dat ik zo voor 1 keer nog eens mee op de foto sta :-).

 

 

 

Mijn kleine man is hierna aan de beurt.  Hij mocht even mee op de foto als attribuut want zo alleen voor de lens staan voelt wat ongemakkelijk, maar dat zag u misschien al :).

Floris kreeg wel al een nieuwe longsleeve voor de herfst, assorti met het rokje van de zus.  Beide van de geweldige winkel Goldfish in mijn favoriete stad ♥.

 

En nu verdwijnen deze kleertjes, behalve mijn bomber want die wijkt niet meer van mijn zijde, weer de kast in en gaan we vooral genieten van het mooie weer de komende dagen!

Longsleeve Lola: Ottobre 6/2013 nr34 – stof Madeline de stoffenmadam
Bomber vest: Berlin Beat, Urban Style – stof De stoffenkamer 
Andere kleertjes: Goldfish 

BewarenBewaren

20 comments on “Nieuwe herfstoutfits… ook voor mezelf!

  1. I love it! ������ Zo ontzettend mooie bomber! Ik wil hem ook al een hele poos voor mezelf maken in een gequilte Nani Iro maar durf er precies niet goed de schaar inzetten! Jouw versie trekt mij over de streep om daar snel verandering in te brengen! ��

  2. Wow, supermooi die bomberjack!! Zeker aandoen nu he!! En anders wil ik 'm wel!! Ik hoop dat je nu meer voor jezelf gaat naaien!

    De longsleeve is ook heel mooi, ik hou wel van zo'n stofje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.