Nelly fever

Ik heb er een nieuw favoriet patroon bij, de Nelly jurk/top van Neeltje van de blog smospotten en snoesjes.  Het is een gratis patroon te downloaden op haar blog.  Je maakt een jurk met korte mouwen of top maar geloof mij… je kan er zoveel kanten mee uit!

Ik maakte als eerste versie meteen een jurk met lange mouwen.  Dat leek me toch handiger met de koude dagen die eraan komen.  Hiervoor verlengde ik enkel de mouwen met 18cm (incl 2cm zoom) – voor maat 122.  Naar onderen toe worden de mouwen smaller, ideaal.

nelly jurk

  

Het stofje kreeg ik van Editex ❤︎.  Het is een mooie stevigere tricot met glitter in aubergine/roest tint.  Helemaal on-trend dit seizoen.

Van deze mooie stof had ik nog een heel stuk over.  Nog een groot voordeel aan de Nelly jurk, buiten dat het een gratis patroon is, is dat het weinig stof verbruikt.

Ik legde mijn lievelingsrok op de stof en tekende deze gewoon over.  Een beetje extra naad- en zoomwaarde bijrekenen en klaar was kees.  Bovenaan zit een zwarte elastiek in de taille die omgedraaid is naar binnen.  Dat deed ik gewoon na zoals bij mijn voorbeeldrok.

Ook het allerlaatste restje van de stof werd gebruikt en werd een super cute mini shortje.  Samen met de Nelly top een ideale outfit om naar de dansles te gaan.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Op het shirt streek ik een leuke quote uitgesneden met mijn Silhouette Cameo.  Het lettertype dat ik gebruikte noemt ‘Shoreline Script’.

Als laatste volgde er ook nog een Nelly sweater aangezien de weg naar de dansles ook best fris is zo in een kort shortje en topje.  Voor deze sweater verlengde ik de mouwen met 16cm en naaide ik nog een polsboord aan in bijpassende boordstof.  Onderaan knipte ik de zoomwaarde van 2cm er wel aan hoewel ik wist dat er nog een boord aankwam.  Ik wilde liefst een beetje extra lengte zodat de sweater net langer is dan de top.  De stof die ik gebruikte is de uni French Terry Marsala van de nieuwe See You At Six collectie, wat een geweldige kleur!

Patroon hier te vinden, stof oa te koop bij Julija’s shop!

3 comments on “Nelly fever

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.