Mini TARA sweater van *FibreMood*

Ons klein Belgenlandje is een nieuw magazine rijker sinds vandaag, en wat voor één!  FibreMood is een nieuw naai- en breimagazine voorzien van leuke hippe hedendaagse patronen.  Daar kan ik alleen maar blij van worden.

Ik mocht in preview een patroon testen en was meteen verliefd op het model en de strepen van de TARA sweater.   Met veel plezier nam ik tijdens onze vakantie naar Portugal mijn breinaalden en een lading wol mee.  Gelukkig weegt dat niet veel in de valies :).  Het breien van deze sweater gaat zeer snel aangezien je alles breit met naalden nr 6 en vooral nr 8.

mini Tara sweater

Alles bij elkaar breide ik deze trui op 3 weken tijd zonder me echt te moeten haasten.  Op vakantie  houden we vooral van uitstapjes maken en ik breidde dus enkel een uurtje ‘s avonds wanneer de kindjes sliepen.  Heerlijk patroon dat dus ook nog eens snel ik elkaar zit!

  

Ik maakte maat 8 jaar en gebruikte 1 draad mohair van Kid Annell samen met 1 draad Merino wol van Borgo de Pazzi beide van bij Julija’s shop.  Door de combinatie van deze 2 wolsoorten is de sweater lekker warm en zacht zonder echt te prikken of zwaar te worden.  Enkel Mohair gebruiken zou te veel kriebelen voor Lola.

Enkele aanpassingen die nodig waren aangezien ik best vast brei:

  • heupboord: meteen 47 steken opgezet ipv 37 en dan te meerderen met 10 steken wanneer de heupboord klaar is.
  • halslijn: extra afkanting, 2 x 4 steken aan elke kant van de hals en dus 2 naalden meer gebreid.  Voor de achterkant van de hals dan ook 8 steken meer afgekant.  Zonder deze aanpassing kreeg ik Lola’s hoofd niet door de opening.
  • halslijn: afwerking met halve vasten weggelaten
  • polsboord: langer gemaakt dan 2cm boordsteek.

Voor de polsboorden ging ik een beetje freestylen.  Ik zag al vrij snel dat 2cm boord niet voldoende zou zijn qua lengte aangezien ik een wintertrui met 3/4de mouw of dergelijke niet echt praktisch vind.  Ik breide eerst 7 naalden in tricotsteek en dan 7 naalden in boordsteek.  Van het resultaat ben ik tevreden en de lengte is nu perfect, al zou ik een volgende keer ook gewoon wat meer steken opzetten voor de mouwen.

  

De kleurtjes van de strepen werden gekozen door Lola zelf.  Ik gebruikte per kleur 1 bol wol mohair + merino en van de witte in totaal 4 bolletjes van elk.

Bij deze is mijn eerste herfst/winterstuk een feit.  Meteen een topstuk waar we beide verliefd op zijn.  Neem zeker eens een kijkje op de website van FibreMood en linkparty om oa nog meer mooie Tara sweaters te bewonderen.

Welkom FibreMood!

 

4 comments on “Mini TARA sweater van *FibreMood*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.