Mars – gebreide top & give away !

Eind maart trok ik naar Julija’s shop om wol te halen voor een nieuw breiproject.  Ik zou voor het eerst breien voor de lente/zomer en wist niet meteen wat je zoal kan breien voor warmere dagen.  Het boekje ‘toppertjes zomer 16/17‘ trok meteen mijn aandacht en daarin vond ik voldoende inspiratie voor zomerse breiwerkjes.

Bij het doorbladeren telde ik 5-6 projecten die ik meteen wilde maken, geweldig boekje dus dat de naam ‘toppertjes’ helemaal waarmaakt.  Ik begon bij het begin en breide het eerste patroon uit het boekje, namelijk de ‘Mars’ top in maat 8.  De wol is Giza van Borgo de Pazzi nr 31 (psssst momenteel is deze zomerse wol, in andere kleuren, te koop met 20% korting).  Ik gebruikte 4 bolletjes voor maat 8.

  

   

Het patroon heeft een heel mooi ajour detail op de mouw.  Ik had even schrik dat het zoeken zou zijn om voor het eerst ajour te breien maar dat was helemaal niet nodig.  Ajour breien is echt heel makkelijk en bij het patroon staat gewoon uitgelegd hoe je dit doet.  Verder brei je de top helemaal in tricotsteek met boordsteek onderaan mouwen en heup en aan de hals.

Ik brei eerder vast en zet blijkbaar ook vast af bij het afkanten.  Hierdoor kon Lola’s hoofd niet door de voorziene opening.  Gelukkig is dat snel opgelost door 1 raglannaad niet helemaal toe te mazen tot aan de hals en een knoopje toe te voegen.

   

Het volgende breiproject op de planning is het 2de patroon uit dit boekje namelijk de Pluto top.  Heel vergelijkbaar model maar dan met ajour detail op voor- en achterpand.  Ik ben zoooo verliefd op die mooie ‘gaatjes’.

Wil je ook graag deze top breien?  Of een ander patroon maken uit dit leuke boekje?  Doe dan zeker mee met volgende leuke GIVE AWAY.

Ik mag 3 boekjes weggeven deze week, joepie!  Het enige wat je hoeft te doen is een reactie achterlaten onder dit blogbericht.  Dubbel kans maken?  Check dan mijn IG post, daar kan je ook deelnemen.  Alle namen belanden in een grote pot en een onschuldig kinderhand trekt begin volgende week 3 winnaars.  Deelnemen kan tem 13 mei!

Top: Mars uit ‘toppertjes zomer 16/17‘ – Julija’s Shop
Wol: Giza nr 31 van Borgo de Pazzi – Julija’s Shop
Short: Bobo choses – vorige zomer bij Goldfish
Sandalen: Saltwater Sandals – Goldfish

 

25 comments on “Mars – gebreide top & give away !

 1. Ik kan niet breien, maar moeke wel. Ik vond vaak al mooie patronen, maar Engelstalig en daarmee kan ze niet uit de voeten. Dit zou ideaal zijn dus voor onze moeke, met 4 kleindochters en een 5e onderweg!

 2. Ik doe graag mee voor mijn mama 🙂
  Ikzelf brei niet graag, maar zij wel, en aangezien ze niet meer kan werken wegens ziekte is dat een ideaal tijdsverdrijf 🙂

 3. O! Ik brei nog niet lang maar het lijkt me leuk om eens iets meer “gewaagd” aan te durven. Ik stel me dus graag kandidaat.

 4. Ik doe graag mee, voor mijn mama eigenlijk. Ik kan naaien, zij breien, zo zijn de rollen mooi verdeeld.

 5. Waw, super mooi. Zou ook graag gaan breien voor de zomer. Maar aan het tempo dat ik dat doe zijn de truitjes klaar na de zomer 😄 Toch waag ik graag mijn kans 🙂

 6. Ik doe graag mee, ben deze winter gestart met breien en doe dat eigenlijk wel graag. En met 5 kleindochters kan ik er altijd wel eentje blij maken

 7. Wat een mooi breiwerkje! Ik ben helemaal fan van de ajourmouwtjes. Het boekje is hier zeker welkom, deze editie ontbreekt nog in mijn collectie.

 8. Daar zou ik mijn mama – een omie die graag breit en een kersverse kleindochter heeft – zeker een plezier mee kunnen doen. Een ideaal moederdagsgeschenkje!

 9. oeh…mooi! Leuk voor in de zomervakantie; een naaimachine meenemen doe ik niet meer, dus dit zou een prima oplossing zijn!

 10. Na je prachtig truitje gezien te hebben, heb ik weer helemaal zin om te breien.
  Wat zou ik graag dit boekje winnen.

 11. Super wat jij gebreid hebt. Ook die kleur en ineens dat probleempje, waar veel kindjes last van hebben zo goed en mooi opgelost!
  Ik heb voor een kleinzoontje, (bij zijn geboorte) ook vanalles gebreid uit haar eerste boek. Nu 5 jaar later wil ik de draad terug opnemen om voor zijn zus te breien. Dat boekje zal dus zeker van pas komen. ‘t Kleine zusje is ondertussen ook al 2,5j.

 12. Je doet het zo makkelijk overkomen, die ajoursteek, dat het toch ferm begint te kriebelen om er ook nog eens aan te beginnen. 😉

 13. mooi truitje! zelf breien doe ik niet meer, maar ik heb wel breiende vriendinnen die dit boek super zouden vinden en indien ik win zal ik het hun cadeau doen 🙂

 14. Ooh, prachtig! Ik heb hier twee kleine meisjes rond lopen die ook blij zouden zijn met zoiets moois. Ik waag graag mijn kans voor het boek, de ideale stimulans om eens aan een moeilijker stuk te beginnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.