Let’s PARTY – Lotte Martens feest-collectie

Wat een feest, letterlijk! Zomaar even prachtige stoffen toegestuurd krijgen van Lotte Martens.  Alles van haar hand vind ik fenomenaal mooi dus toen ik mocht kiezen uit de nieuwste feeststoffen collectie ‘LET’S PARTY’ was ik best overdonderd, en vooral ook geweldig content.

Ik nam mijn tijd om alle stoffen rustig te bekijken en bewonderen en koos na enig twijfelen (ik zou alle stoffen van haar collectie graag in mijn stoffenkast leggen) voor de Vuurdoorn 19 en Galanthus goud.  De groene vuurdoorn is de kleur die het beste past bij Lola en in mijn gedachten goed zou matchen met een vestje in de Galanthus goud.

 

Voor het vestje gebruikte ik mijn favoriet bomber jasjes patroon van Ottobre dat ik reeds eerder gebruikte.  Ik liet de zakken achterwege want dat zag ik niet meteen goed komen in deze harige stof.  De stof is ook gewoon prachtig op zichzelf zonder al te veel toeters en bellen.

De mouwen werkte ik af met een boord in de verkeerde kant van de stof die ik naar binnen draaide en met de hand vaststikte.  Voor de hals- en heupboord twijfelde ik even of ik wel boordstof wou gebruiken.  Ik had eerder een klassiekere look voor ogen, maar toen ik de Galanthus goud op de Vuurdoorn legde matchte dat wel heel goed met oker gele boordstof. En wat ben ik blij met het eindresultaat van dit vestje.

Ik maakte maat 110 en verlengde voor-en achterpanden met 3cm.  Zo past hij perfect voor mijn 6-jarige Lola die confectiemaat 116 draagt.  Ik gebruikte 2 panelen voor dit vestje.  Maak je de belegdelen aan de binnenzijde van de rits in een andere stof dan kan je net deze maat (of kleiner) maken met 1 paneel.

 

 

 

Voor de jurk gebruikte ik een voor mij nog onbekend patroon de Tea Party Dress van Tadah Patterns.  Na wat rondkijken op Pinterest werd ik opslag verliefd op de optie met diepe ruguitsnijding.  Je kan kiezen tussen verschillende rug-opties, halsuitsnijdingen vooraan, mouwen en roktypes.

Vooraan en achteraan naaide ik de ‘scoop neck’, waarbij die achteraan dieper is uitgesneden dan vooraan.  Voor de armsgaten koos ik de diep uitgesneden versie en door de plaats van de print op de stof kies je best voor de rimpelrok ipv circelrok.

 

 

Om deze jurk te maken met zowel mooie print vooraan als achteraan op het rokgedeelte heb je 2 panelen nodig.  Er zit 1 volledig paneel in de voorkant van de jurk (rok, bovenstuk, voering) en idem, 1 volledig paneel in de achterkant.

De feestoutfit is helemaal compleet gecombineerd met haar gouden glitter schoentjes en haarlint.  Het lint maakte ik zelf uit een lapje stof dat bij mijn pakketje zat.  Ik knipte een strook van 2cm breed en 32cm lang waarvan de randen niet rafelen dus afwerken moest niet.  Ik stikte beide uiteinden aan een zwart elastiekje, 18cm lang, uit mijn voorraad.  Easy peasy met maximaal effect!

 

 

Ben je zoek naar de Lotte Martens stoffen? In de online catalogus zie je de collecties en de lanceerdata. Lotte Martens doet enkel de productie van de stoffen, de verdeling verloopt via de groothandel. Ben je op zoek naar een bepaalde stof, dan google je best even de stofnaam, om te weten welke verdeelpunten die bepaalde stof in voorraad hebben.

 

Stof: Galanthus Goud en Vuurdoorn 19 – Lotte Martens – LET’S PARTY collectie
Patroon jurk: Tea Party Dress van Tadah Patterns
Patroon bomber vestje: Ottobre 3/2016 nr 14
Schoenen: Rollie – Choose Me

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

14 comments on “Let’s PARTY – Lotte Martens feest-collectie

  1. Whow, dit is echt een zalig mooie outfit!!! Twee prachtstuks en zo mooi samen! Echt één van mijn favorieten met deze stofjes. Zwaar onder de indruk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.