‘Izzy Top’ wordt jurkje

Wat een geweldig gratis patroon, de ‘Izzy Top‘!

Ik naaide de jurkversie één keer anderhalf jaar geleden en was het patroon erna een beetje vergeten.  Tot ik deze geweldig mooie jurkjes zag.  Zij tekende dit patroon zelf (hoedje af!) maar de gebogen lijn van het bovenstuk en aangetekende mouwtjes deden me weer denken aan de Izzy Top.

Ik trok naar Nostex in Wilrijk op zoek naar effen soepelvallende stofjes en vond er deze 2 pareltjes.  Geen idee hoe deze type stofjes noemen, crépe? Voile? Satijnkatoen? Je ne sais pas, ze vallen super mooi en waren makkelijk te verwerken dus ik was heel tevreden.

Om de top te verlengen naar een jurk moet je enkel de rokdelen voldoende verlengen.  Ik verlengde met 12cm.  Het patroon is beschikbaar van maat 18mnd tot 12jaar en gratis te downloaden op www.craftsy.com.

 

 

 

 

Van de gele versie hebben we jammer genoeg nog geen aan-foto’s kunnen maken.  De griep steekt daar al enkele dagen een stokje voor.

Wij hopen alvast snel op lente-weer!

BewarenBewaren

22 thoughts on “‘Izzy Top’ wordt jurkje

Geef een reactie