Frederique blogtour

Vorige week lanceerde Marthe van Compagnie M haar nieuwste patroon, de Frederique jurk.  Een jurk met veel opties en dus heel veelzijdig.  Nu moest ik persoonlijk best even nadenken welke opties wel of niet te gebruiken om een jurk te maken die bij mijn stijl past.

Ik ben zelf geen kraagjes-mens en vind ook niet dat mijn dochter daar mooi mee staat.  Na wat twijfelen besloot ik de kraag dus achterwege te laten alsook de mouwboorden.  Ik maakte de overslagjurk, niet omkeerbaar met korte mouwen en prinsessennaden.

Om het A-lijn model mooi tot zijn recht te laten komen gebruik je best een iets zwaardere stof.  Ik koos voor een prachtige dikkere katoen van Nani Iro van bij Julija’s shop.  Zodra ik deze stof in het vizier had was ik op slag verliefd.

Deze stof is werkelijk een kunstwerkje, zo mooi van kleur, vorm, tekeningen… echt uniek!

Om de kleuren en tekeningen van de stof helemaal tot hun recht te laten komen gebruikte ik een paspel met zachte, niet opvallende kleur aan de rand van prinsessennaden en aan de schouders.
De stof heeft prachtige kleurblokjes aan beide zelfkanten van de stof.  Het is even nadenken waar je ze wil plaatsen.  Ik koos bewust om ze in de lengte aan de zijkant te plaatsen op voor- en achterpand en op de rand van 1 mouw.

 

 

Ik maakte op basis van Lola’s maten maat 5 jaar en verlengde de rokdelen met 3cm aangezien ze 113cm groot is.

Dankjewel dat ik mocht meedoen aan je blogtour Marthe. Wij zijn helemaal verliefd op onze Frederique!

Stof: Nani Iro – Julija’s shop
Patroon: Frederique jurk – Compagnie M

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

11 comments on “Frederique blogtour

  1. oh la la! Deze is zo zot mooi! Ik hou ook van die stof en gebruikte de groene variant voor mijn eigen Louisa jurk. Ze is prachtig. En je hebt gelijk: met de zachte paspel geef je toch de details mee, maar breek je de stof niet. Clever! Merci voor de inspiratie! M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.