Fons & Sien blogtour

– scroll down for English –

We worden verwend, serieus verwend de laatste tijd.  Het één gratis patroon na het andere wordt gelanceerd op verschillende blogs waaronder het ‘Fons & Sien’ patroon van Sofie van Wensjewat.  Ik doe mee aan de blogtour vandaag en toon mijn versie van het Fons shirt.  Het patroon omvat een shirt model, Fons en jurk model, Sien in de maten 80 tem 116.

Ik maakte maat 116 uit een restje tricot.  Nu deze Millie jurk onlangs verhuisde naar een nieuwe eigenaar wegens te klein, ben ik blij dat ik toch opnieuw een kledingstuk in haar kast heb hangen in deze mooie stof.  Ik mistte me enkel bij het printen en printte per ongeluk op 93%.  Zo een typische fout die je denkt nooit voor te hebben aangezien je nooit iets veranderd aan die instellingen, tja ik had het aan mijn been.  Beeld u dit Fons shirt dus even 7% groter in :).

Today i’m participating in the ‘Fons & Sien’ blogtour hosted by Sofie from the blog wensjewat.  ‘Fons & Sien’ is the name of her new, and free, shirt and dress pattern available in sizes 80 till 116 in Dutch and English!  Out of a fabric leftover from this dress, which moved to another owner because it doesn’t fit Lola anymore, I made the shirt version in the biggest size.  

I love the simplicity of the shirt with it’s attached cap sleeve. To match with the shirt I sewed a midi skirt out of the fabric leftover from my Dolores skirt.  Love the colour of the double gauze, it gives me lovely autumn feeling.  

Uit de overschot double gauze van mijn Dolores rok maakte ik een bijpassende midi rok voor Lola.  Ik hou zoveel van deze roestige herfstkleur!  Voor de rok gebruikte ik geen patroon.  Het is 1 x de stofbreedte op 45cm lang, gerimpeld aan een tailleband met elastiek.  2 Flosjkes eraan en we hebben een mooie herfsttenue uit 2 stofrestjes.

  

Wat een leuk, basis, toppatroon dat hier nog veel gebruikt gaat worden! Bedankt om het te delen Sofie!

Bij deze blogsters kan je ook eens een kijkje nemen, ze doen ook mee aan de blogtour:

Fons & Sien blogtour

By Eva MariaLarth Bel’Etoile

So Popo Sew

Flaflinko Smospotten en snoesjesLily en Woody

Bellevi Honderdachtentwintig Do Dit It

Mix it Make it Blanche

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 comments on “Fons & Sien blogtour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.