Easy peasy strandjurk

Eind vorige maand arriveerden ze dan, de nieuwe langverwachte 2de stoffencollectie van Chat Chocolat.  Wat een mooi pallet van 3 kleuren in sweater- en tricotstof.  Ik zag al verschillende prachtige creaties passeren (onder andere bij haar en haar) en was heel blij om na enig wachten de okerkleurige tricot variant te mogen ontvangen.  Mijn pakketje was even zoek bij de Post… maar kwam gelukkig na 3 weken toch weer boven water oef.

Ik maakte een ‘strandjurk’ voor Lola.  Zo een makkelijk loszittend ding dat je snel over je bikini of badpak doet onderweg van en naar het strand op vakantie bijvoorbeeld, wanneer het net wat fris is met een natte bikini.  Het leek me wel leuk om te combineren met de zwemkledij die ik net maakte voor Lola.

 

Ik gebruikte de Trop Top van Ivanne S en deed enkele aanpassingen.  Voor Lola maak ik steeds maat 4 jaar want het patroon valt eerder ruim.  Ik verlengde de 4j met 20cm en koos voor de optie met rechte zoom onderaan.  De mouwen verlengde ik met 15cm en deze extra cm’s knipte ik in, in repen van ongeveer 1cm breed.  Dat knippen deed ik op het zicht.

Lola voelde zich helemaal in topvorm in deze losse speelse jurk in een allerzachte tricot.  En met dat zalige zomerse weer kan je nu misschien al raden wat ze aan heeft om zo meteen te vetrekken richting strand :).

 

 

Bedankt voor je bezoekje!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

6 comments on “Easy peasy strandjurk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.