Billie #4 wordt een pyjama

Ik maakte de laatste weken nog een vierde Billie, maat 98 small voor Floris.
De halsboord werkte ik af met zwarte boordstof.ย  Ik ging weer zelf even nameten want ik had ondertussen wel uit men vorige fouten geleerd ๐Ÿ™‚ (hier en hier).

Ik verkreeg opnieuw een andere afmeting als voorzien in de tabel van het patroon dus stuurde ik toch maar even een mailtje naar Sharon van Zonen 09 om even na te vragen of ik ergens iets verkeerd deed.ย  Blijkt dat er bij de eerste versie van Billie foute afmetingen stonden in beide tabellen (75% en 80%).ย  Ik kocht het patroon vrij snel na de lancering dus zat met zo’n foute versie… De tabel werd aangepast en je kan de juiste hier vinden op de site van Zonen 09 onder de errata.

Voor de zekerheid blijf ik toch zelf maar nameten.
Bij deze Billie deed ik voor de rest geen verdere aanpassingen.

De stof is een design van de geweldige collectie van ‘Elvelyckan design’ die ik kocht bij kiwifabrics.be.ย  Ze verkopen ook enkele stoffen op hun eigen webshop.

Ik wisselde de afwerking van de mouw- en pijpboorden af en deed telkens 1 in boordstof en de andere in dezelfde tricot.ย  Hoewel deze t-shirt ook perfect รฉรฉntje voor dagdagelijks gebruik had kunnen zijn maakte ik er een pyjama van… dat hadden we net meer nodig.

 

Voor de
pyjama broek gebruik ik een ‘oud’ Minikrea patroon (oud; als in 3-jaar
oud, 1 van men eerst gekochte patronen).ย  De maten kloppen helemaal niet
maar ik gebruikte het ondertussen al een aantal keer om een pyjama
broek te maken dus ik weet wel ongeveer hoe het te gebruiken :’D.

 

Stof: kiwifabrics.be
Patroon: Billie en Minikrea 20302

 

Bedankt voor je bezoekje! X

 

 

BewarenBewaren

21 comments on “Billie #4 wordt een pyjama

  1. Dat stofje ligt hier ook maar ik vind het veel te schoon om als pyjama te gebruiken! Alhoewel, als hij s nachts uit zijn bed moet, zal hij wel stylish zijn natuurlijk ๐Ÿ˜‰ leuk met de wisselende boordjes!
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  2. Dat stofje ligt hier ook maar ik vind het veel te schoon om als pyjama te gebruiken! Alhoewel, als hij s nachts uit zijn bed moet, zal hij wel stylish zijn natuurlijk ๐Ÿ˜‰ leuk met de wisselende boordjes!
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  3. Hele toffe pyjama! Die verschillende boordjes geven een heel leuk effect aan het geheel. Dat minikrea patroon van jumpuit/broek kocht ik ook zo'n 4 jaar geleden. De broek die ik ermee maakte bleef alvast enorm lang meegroeien met mijn zoon… ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.